Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Divatvilágmárkák versengenek a parajdi lányért

Pál Piroska április 6, 2018 Társadalom

Nagy Evelin, a csupán 16 éves modell olyan világmárkák ruháit viseli nemzetközi kifutókon, mint a Dior, a Dolce and Gabbana vagy a Valentino. Koraszülöttként látta meg a napvilágot, és az inkubátor mellett az édesanyja már megjósolta, hogy modell lesz Evelynből. A parajdi lányt 14 évesen „fedezték fel”, és azóta a modellvilágban egyedül állja meg a helyét. Jelenleg kétlaki életmódot folytat, hiszen számos munkája miatt egy gyulai gimnáziumban tanul, így szülőfaluja és a magyarországi város között ingázik. Mindeközben rengeteg felkérése és munkája van, több modellügynökséggel is együtt dolgozik. Idén a párizsi, londoni és milánói divathéten is részt vett. 

Evelyn tizennégy évesen elküldte e-mailben néhány képét a budapesti VM modellügynökségnek, akik még aznap válaszoltak neki, hogy szeretnének személyesen találkozni vele.  „Kiutaztunk a szüleimmel Budapestre, aztán kis idővel a találkozás után megtörtént a szerződéskötés. Így lett a VM az anyaügynökségem, közvetítésével pedig milánói, londoni, párizsi és new yorki ügynökségek is szerződést kötöttek velem. A külföldi munkáim során ők felelnek értem” – avat be a pályája kezdeteibe.

„Akaratlanul is kicsit felnőtté válunk”

Mivel a fiatal modell 14 éves korában került be a „felnőttek világába”, adódik a kérdés, hogy miként állja meg a helyét tinédzserként ebben a közel sem mindig barátságos közegben. Számára ez természetesen jött, hiszen úgy véli, modellként érvényesülni együtt jár azzal, hogy akaratlanul is felnőtté válik. „Önállóan utazgatunk, közlekedünk a nagyvárosokban, idegen nyelven kommunikálunk és toleránsak, nyitottak vagyunk mások irányába” – mondja. Hozzáteszi, szerencsére a szülei a kezdetektől fogva támogatták és ma is támogatják a céljai elérésében, amiért nagyon hálás. „Próbálnak mindenben segíteni, hiszen tudják, hogy nem könnyű 16 évesen a tanulás mellett a modellkedésben is eredményeket elérni” – mondja.

Iskola és munka párhuzamosan

Evelyn jelenleg Magyarországon, a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban tanul, és bentlakásban él. Mint mondja, áldozatok árán ugyan, de eddig sikerült pótolnia a tananyagot utazásai után. Ha ezt nem tartja majd kivitelezhetőnek, magántanulóként tervezi folytatni a tanulmányait.

A fiatal modell az idén először vett részt Európa legnevesebb divathetein: a párizsi, londoni és milánói eseményen is jelen volt. „Összesen 21 divatbemutatót sikerült megkapnom január, február, márciusban. Ezek között volt Dior-, Valentino-, Dolce & Gabbana-, Miu Miu-, Mulberry-, Givenchy-, Salvatore Ferragamo-show is” – sorolta a világmárkákat. Azt is megtudtuk, hogy a divathét időszaka minden modell számára borzasztóan kimerítő. „Naponta több castingra járunk, amelyek a város különböző pontjain vannak. Ha kiválasztanak egy munkára, akkor ezeket ruhapróbák előzik meg. A show előtt 4-5 órával a helyszínen kell lenni, hogy elkészüljön a haj, smink, körmök, és próbáljuk a koreográfiát a kifutón. Vannak napok, amikor válogatásokra, ruhapróbákra is menni kell, és még a kifutón is jelen vagyunk. Ezek a legfárasztóbb napok” – meséli, mi van a kulisszák mögött. Azt is elmondta, hogy az első Dior-show-jára nagy boldogsággal emlékszik vissza, hiszen ez volt a szezonja első bemutatója, emellett csodálatos ruhát viselhetett.

Karakteres arc és személyiség

Arra a kérdésünkre, hogy milyen tulajdonságai teszik őt alkalmassá, sőt, sikeressé a modellszakmában, Evelyn azt válaszolta, hogy az ügynökei a karakteres arcát és egyéniségét emlegették. Mint mondja, a személyiség meghatározó egy modell karrierjére nézve. Evelyn is, számos modellhez hasonlóan, úgy véli, a szépség relatív, és akkor lát valakit szépnek, ha ez belülről is fakad.

A fiatal modell számára jelenleg a legnagyobb kihívás, hogy párhuzamosan az iskolában és a választott szakmájában is eredményeket érjen el. Ami pedig a hosszú távú terveit illeti, úgy véli, tíz év múlva boldog anyuka lesz.

Fotók: www.vmmodel.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 3021

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.