Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Egy gólyatábor margójára

Czimbalmos Ferenc-Attila október 17, 2015 Társadalom

Október 9-12. között Marosfőn került sor a már hagyományossá vált bolyais gólyatáborra, amelyen a Bolyai Farkas Elméleti Líceum újdonsült gólyái, azok mentorai és az eseményt szervező diákok vettek részt. A gólyatábornak a marosfői Árpád-házi Szent Margit Plébánia adott otthont.

DSC00171

A gólyák egyik táncoktatójával, a tizenkettedikes Kiss Gergővel (aki nyolc éve táncol a Napsugár néptáncegyüttesben) beszélgettem, aki a három nap eseményeit foglalta össze:

– Sűrű volt a program, az összegyűlt társaság pedig nagyon színes és közvetlen, így számtalan emlékezetes percet éltünk át együtt. Azért jöttünk el, hogy jobban megismerjük egymást, táncokat tanuljunk, emellett jól érezzük magunkat, szórakozzunk. Ezen belül a tánclépésekre, a mozgásra fektettük a hangsúlyt. A diákok nyitottak, kreatívak, ügyesen tanultak, van bennük ambíció, de előtérbe kell helyezni azt, hogy ahányan vannak, annyi féleképpen táncolnak, és mindegyikük külön-külön személyiség. Törekednek, hogy elsajátítsák a táncokat, így közösen sikerült összekovácsoljuk a társaságot.

Itt, Marosfőn Gáspárik Márton diáktársunkkal készítettünk egy promóvideót is az október 30-án sorra kerülő gólyabálra, ami a gólyabál előzetese lesz, de a táborban betanított táncokról is lesz egy összefoglaló képekben, amik majd közösségi portálokon is meg lesznek jelenítve– mondta el Gergő.

Arra a kérdésre, hogy az idén milyen tánctéma lesz a bolyais gólyabálon, a Napsugár néptáncegyüttes tehetséges táncosa így vélekedett:

– Tulajdonképpen minden évben minden tizenkettedikes osztályból két szervező, két mentor és a hét végzős osztály osztályfőnöke a gyűlések alapján megszavazza az évi tánctémákat. Három évvel korábban az olimpia volt a téma, azon belül volt salsa, samba, cha-cha-cha és jive, két éve a mese volt a téma, akkor keringőzni kellett a diákoknak, a tavaly pedig a cirkusz téma volt a műsorban. Az idei év tematikája a retró, így lesz egy retró stílusú tánc és egy tangó. Ezen kívül lesz egy gólya-mentortánc is, amit a versenyen kívül adnak elő.

A diákok az idén a retrótánchoz fognak beöltözni, de minden pár egyéni produkcióval is fog előrukkolni, amikor egy adott hírességet fog bemutatni a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évekből.

Fontos számukra, hogy most, fiatal korban elsajátítsák a tánclépéseket, amiket egy életre megtanulhatnak–jegyezte meg Kiss Gergő.

Gergővel együtt a táncoktatást a gólyatáborban Osztián Pálma, Szakács Kincső, Udvarhelyi Tímea, Smajda Anna, Molnár Adél, Kerekes Andrea, Nagy Krisztina, Lengyel Norbert, Magos Zsolt, Győri Hunor, Nagy Péter, Antalka Gergő, Fekete Peter mentorok is segítették, ugyanakkor a szervezők közül Nagy Csenge, Magyari Kinga, Fehér Delénke, Fülöp Kinga és Szalai Roland is a segítségükre szolgált.

A gólyabál napjáig még több alkalommal fognak a gólyák mentoraikkal és táncoktatókkal találkozni, hogy nagyon jól elsajátítsák a tánclépéseket.

Share Button
Ennyien olvasták: 878

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.