Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Erdélyi menedzserklub alakult

Nemes Gyula május 10, 2018 Társadalom

– A St. Georgius Manager Klub bemutatkozása – 

Érdekesnek ígérkező rendezvényre kaptam meghívót a napokban: „Szeretettel várjuk 2018. május 10-én a St. Georgius Manager Klub ünnepélyes bemutatkozó gyűlésére.”A menedzserklub megfogalmazással akkor találkoztam először, amikor Bereczki Sándor vállalkozó, Marosszentgyörgy kiemelkedően tevékeny polgára és a társadalmi élet számos területén aktív szereplője beszélt nekem erről ez év kora tavaszán. Berecki Sándort, a klub titkárát kérdeztem a megalakulás körülményeiről, céljairól, jövőbeli terveiről. 

Elmondása szerint Bereczkit mindig foglalkoztatta a gazdaság és a kultúra kölcsönhatása. Sokat tanulmányozza a témát, és folyamatosan böngészi a szakirodalmat. Több érdekes tanulmány, kutatás bizonyítja, hogy szoros összefüggés van a kultúra és a gazdasági teljesítmény között. A jóléti társadalomnak szüksége, sőt igénye van kulturális rendezvényekre. „Környezetemben sok személy igen aktív a kulturális térben. Jónéhány éve testvérkórusi kapcsolatba kerültünk Jászberény híres Déryné vegyeskarával a Soli Deo Glória kórusunk által. Azóta sok szállal kötődünk egymáshoz, őszinte barátságok születtek a két közösség tagjai között, sokat tanultunk egymástól kihasználva a sokoldalúság előnyeit. Sas István jászberényi barátom mesélt először a Jászsági Menedzser Klubról, azóta is folyamatosan követem és csodálom szerteágazó tevékenységüket. Egy marosszentgyörgyi rendezvény szerencsés résztvevőiként sikerült vendégünknek, Szatmári Istvánnak, a Jászberényi Menedzser Klub alelnökének bemutatnom a közvetlen környezetemből olyan fiatal menedzsereket, akik már jelesen bizonyítottak, és akik – saját megítélésem szerint – határozottan befolyásolják térségünk gazdasági életének ritmusát” – mondta el lapunknak Bereczki Sándor marosszentgyörgyi vállalkozó.

Ezt követően a jászsági és erdélyi menedzserek közt szorosabbra fűződött a viszony. Folyamatosan konzultálnak, találkoznak, szervezkednek. „Örömmel fogadtam én is a nekem címzett Menedzser báli meghívót, melyet a jászberényi alelnök nyújtott át nekem. A szerencsés véletlen meg a nagytiszteletű vezetőtestületük jóvoltából, élén dr. Rédei István elnök úrral, sikerült úgy ›menedzselni‹ a helyzetet, hogy végül hat személy részvételét sikerült kieszközölnöm. Külön köszönöm Sas István barátunk önzetlen hozzájárulását egy tartalmas, összetett rendezvény megszervezéséért első jászberényi látogatásunk alkalmával” – teszi hozzá még Bereczki.

“Teljesen egyedi kezdeményezés Erdélyben!”

A jászberényi látogatás után sikerült megszervezni és megalapítani az erdélyi St. Georgius Manager Klubot, amelynek ünnepélyes bemutatkozására ma kerül sor a marosvásárhelyi Köpeczi-Teleki Házban. A menedzserklub alapítótagjai tele vannak célokkal és jövőbeni tervekkel.

„Nagy lehetőséget láttam az elindulásra, ezért személyes jászberényi barátságomat neveztem ki alapkőnek. Már akkor tudtam, hogy lehetne hasonló lendületes kezdeményezés nálunk is, ha – elsősorban fiatal – menedzserek számára találkozási felület lenne ez a fórum. Ezért merészkedtem szűk körömből megszólítani fiatalabb, bátor menedzsereket, és hála Istennek nagy érdeklődést tapasztaltam részükről. Úgy érzem, hogy elindult valami. Már néhányszor találkoztunk, csapatunk hét tagúra bővült. Sok témát tartalmasan, folyamatosan megbeszélünk, és gondolkodunk egy egyesület megalakításán is. Mindannyian hisszük, hogy térségünkben is lehetne jobb irányba haladni és sokkal jobban. A menedzserek ›grundja‹ szeretnénk lenni! (Utalás a Pál utcai fiúkra – szerző megj.) Érdekes és egyre értékesebb csapatunk néhány tartalmas találkozója után örömmel tapasztalom, hogy rajtunk is beigazolódott, hogy egy ember egy ötlet, de két ember már három ötlet, hiszen a kommunikáció hozzá ad újabb ötleteket, azaz hét ember már ›n‹ ötlet. Ez egy teljesen egyedi kezdeményezés Erdélyben! Nem titkolt álmunk, hogy szeretnénk, ha idővel egyre több ember érezné magáénak, támogatná ötleteivel csapatunk kezdeményezéseit, akár az együtt tervezett programokon való részvételével is” – tudtuk meg még a St. Georgius Klub titkárától.

Ha tehát ünnepélyes bemutatkozásra szól a meghívó, valami körvonalazódni látszik! Reméljük, sikere lesz és még hallunk róluk a jövőben. Én kívánom, hogy így legyen!

Share Button
Ennyien olvasták: 1022

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.