Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Érettségi 2016: Idén nem lehet új szóbeli tételt húzni

Pál Piroska június 16, 2016 Társadalom

Hétfőn kezdődött el az érettségi, ahova azok a diákok jelentkezhettek, akik minden tantárgyból átmenővel zárták a tizenkettedik osztályt, az idei végzősök és korábban az érettségit nem teljesítők vagy meg sem próbálók egyaránt. Maros megyében összesen 3806 tanuló iratkozott be a vizsgasorozatra, amelynek közel egyharmada magyar tannyelvű oktatási intézménybe járt.

Illés Ildikó, a Maros megyei főtanfelügyelő-helyettes lapunknak elmondta, hogy a megyében 3806 diák jelentkezett az érettségire, közülük 1100 magyar. A szóbeli vizsgák június 13-ától kezdődtek el és július 1-jéig tartanak, ám a tavalyhoz képest változás történt: idén már nincs lehetőségük a diákoknak több tétel közül választani szóbeli vizsgákon, ha az elsőként húzott tétel nem felel meg nekik. „Nem kell aggódni, hiszen a szóbelire nem jegyeket kapnak, csak minősítéseket” – tudtuk meg.

Az írásbelik július 4–8. között zajlanak, az eredmények kihirdetése pedig július 12-én lesz, amelyek ellen óvást lehet benyújtani. A végső eredményeket július 16-án tudják meg a végzősök.

A vizsgaközpontokban rendőrök is felvigyáznak a szabályosságra, a tantermekben kamerákat szereltek fel, amelyek képet és hangot egyaránt rögzítenek. Mobiltelefonokat, hallgatókészülékeket nem szabad bevinni a vizsgára, mert az azonnali kizárást von maga után. Országszerte 3100 rendőr felügyeli naponta az érettségit, amely között 664 közlekedésrendész arra ügyel, hogy a több mint 1900 vizsgaközponthoz zavartalanul eljuthassanak a diákok, tanárok.

Share Button
Ennyien olvasták: 786

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.