Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Eső, vihar és árvízriadó az ország nagy részén

Központ június 13, 2016 Társadalom

Esőre és viharra lehet számítani vasárnap déltől kedd este 21 óráig az ország nyugati, északnyugati részén, illetve a Déli-Kárpátokban és a Nyugati-Kárpátokban – jelentette be az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett térségekben jégeső is előfordulhat, a négyzetméterenként lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20 litert, hegyvidékeken akár az 50-et is. A viharos időjárás részben a déli és délkeleti térségeket is érintheti.
Hétfőre sárga árvízriadó van érvényben a Fekete- és Fehér-Körös Bihar, Arad és Hunyad megyei vízgyűjtőiben, a Maros alsó folyásán és az Aranyos folyón Fehér, Hunyad, Kolozs és Arad megyében, a Bégán Temes megyében, valamint a Berzava, a Karas és Néra folyókon Krassó-Szörény és Temes megyében.

Figyelmeztetést adtak ki a Kis-Szamos, Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megyében), Olt (Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Vâlcea, Gorj, Argeş és Olt megyében), Ialomiţa (Dâmboviţa és Prahova megyében), a Bodza (Kovászna, Brassó és Buzău megyében), valamint a Râmnicu Sărat és a Putna folyók (Buzău és Vrancea megye) térségére is.

forrás: nyugatijelen.com / Mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 445

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.