Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Express: Orbán Európa egyik legőszintébb politikusa

Központ július 26, 2016 Társadalom

A konzervatív brit napilap elismerően írt Orbán Viktor Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszéde kapcsán, melyben a magyar kormányfő Donald Trump jövőbeni migrációs politikáját dicsérte.

A magyar kormányfő beszédében több ízben is Európa jelenlegi helyzetét és jövőbeni perspektíváit taglalta, melyben nagy hangsúlyt helyezett a migrációs hullám és a terrorizmus okozta veszélyekre.

Kifejtette, hogy a nyugati világnak olyan vezetőkre van szüksége, akik képesek józanul, a politikai korrektség rabláncait levetve dönteni, példaként megemlítve az Egyesült Államok republikánus elnökjelöltjét, Donald Trumpot:

sose gondoltam volna, de a helyzet mégiscsak úgy áll: meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kell mondanom önöknek, hogy tett három javaslatot a terrorizmus megfékezésére, és aligha tudtam volna jobban megfogalmazni európaiként azt, hogy mire lenne szüksége Európának.

A miniszterelnök szerint a republikánus elnökjelölt meglátásai megállják a helyüket azzal kapcsolatban, hogy bevándorlás rossz és veszélyes; fejleszteni kell a titkosszolgálatokat, illetve fel kell hagyni a demokráciaexporttal. Ehelyett arra kell törekedni, hogy stabil viszonyok uralkodjanak a Közel-Kelet országaiban.

Az Express című lap cikkében megjegyzi, hogy Orbán Viktor azért örvend példátlan népszerűségnek Magyarországon, mert a bevándorláspolitikája határozottságról tanúskodik. Továbbá a lap kiemeli, hogy

Orbán Viktor egész Európában az egyik legőszintébb politikusnak számít, ha a nyílt és őszinte beszédről esik szó.”

A brit napilap internetes felületén felhalmozódott gratuláló jellegű kommentek is alátámasztják azt a képet, miszerint a magyar kormányfő Nagy-Britanniában is népszerűségnek örvend.

Forrás: 888.hu, Express

Share Button
Ennyien olvasták: 1272

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.