Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

Félretájékoztat a besztercei szenátor a Marosvásárhelyi Kardiológiai Klinika tevékenységéről

Központ január 30, 2014 Társadalom

biFélretájékoztat a besztercei szenátor a Marosvásárhelyi Kardiológiai Klinika tevékenységéről

Az elmúlt héten Dorin Dobra, egy nemzeti-liberális színekben politizáló besztercei szenátor félretájékoztatta a közvéleményt a marosvásárhelyi rádió román nyelvű adásában a Maros Megyei Sürgősségi Kórház Kardiológiai Klinikájának tevékenységéről.


Benedek Imre szerint a szenátor vagy tudatlan, vagy szándékosan félretájékoztat. „Egy olyan orvoscsapat munkáját próbálja ellehetetleníteni, amely fáradhatatlanul küzd a székelyföldi páciensek életének megmentéséért, és amelyet a neves amerikai kardiológiai szakfolyóirat, az American Heart Journal is méltat, és elismeréssel adózik eredményei előtt” – nyilatkozta dr. Benedek Imre.

Hozzátette, hogy a következőkben is várja a besztercéről érkező betegeket, akik – ahogyan eddig is – költségmentes kezelésben részesülnek a  klinikán..

A professzor kutatása szerint a  a kardiovaszkuláris betegségek által okozott mortalitás Besztercén 23-25% közé tehető, a Székelyföldön pedig Benedek Imre és a vásárhelyi klinika orvosai a halandóságot 6%-ra csökkentették, sőt, ez a szám pedig fokozatosan terhelhető.

 Share Button
Ennyien olvasták: 405

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.