Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Forrás: 54 ezer menekültet vennének át Magyarországtól

Központ szeptember 7, 2015 Társadalom

Egy neve mellőzését kérő uniós forrás hétfőn megerősítette azokat a korábbi értesüléseket, miszerint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azt fogja javasolni, hogy a tagországok 54 ezer menekültet vegyenek át Magyarországtól.

menekultszerb
Juncker szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén vázolja a drámaivá vált európai menekülthelyzet kezelését célzó legújabb elgondolásait.

Májusban a brüsszeli bizottság még azt indítványozta, hogy Olaszországot és Görögországot összesen 40 ezer fővel tehermentesítsék a többiek, országonként meghatározott, kötelező kvótarendszer alapján. A kötelező kvóták gondolata a tagállamok képviselői között nem kapta meg a szükséges mértékű támogatottságot, de a legtöbb tagállam önként vállalta több-kevesebb menekült átvételét.
Időközben az illegális bevándorlók száma rohamosan nőtt, és az EU immár a legnagyobb migrációs nyomásnak kitett országok között ismeri el – Olaszország és Görögország mellett – Magyarországot is.

Az uniós forrás hétfői tájékoztatása szerint Juncker azt fogja javasolni, hogy a 40 ezret fejeljék meg további 120 ezerrel, és ebből a 120 ezer emberből 54 ezret a magyaroktól vegyenek át a többiek. E 120 ezres létszámból a legtöbbet – 31 és fél ezer embert – Németország vállalja, Franciaország pedig 24 ezret.

A Die Welt már múlt héten ugyanezt a számot írta meg Magyarországgal kapcsolatosan, de Orbán Viktor akkor nem erősítette meg az információt, azt mondta: konkrét számokról nem tárgyalt Brüsszelben.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 526

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.