Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Gáz van a meleg víz körül

Központ július 4, 2012 Társadalom

Gáz van a meleg víz körül

Határozat van, megoldás nincs

melegviz

„Ha a Polgármesteri Hivatal jóhiszeműen végrehajtja a tanácsi határozatot, amely szerint a hivatal energetikai igazgatósága veszi át az eddig E-Star által elvégzett feladatokat, akár a hét elejétől lehet újra meleg vizük a lakosoknak” – mondta el Peti András, az RMDSZ  helyettes frakcióvezetője a hétfői, rendkívüli tanácsülésen, amelyen Dorin Florea polgármester nem volt jelen.

A polgármester tanácsadói által aláírt határozattervezet szerint két megoldás van a marosvásárhelyi melegvíz-problémára. Az egyik, hogy teljesen leállítják a szolgáltatást (ez 13,1 millió lejes költséggel járna: a hatezerből háromezer személy kaphatna 1700 lejes gyorssegélyt kiskazán szereltetésére, és húsz közintézményt szerelnének fel saját hőközponttal), míg a másik megoldás, hogy kilenc hőközpontot működtetnének tovább (az összköltség 5,75 millió lej lenne).

Bár Csegzi Sándor véleménye szerint a Locativ Rt. kellene átvegye az E-Star által működtetett hőközpontokat, az RMDSZ szerint ez nem jó megoldás, hisz semmilyen biztosíték nincs arra, hogy a városvezetés nem viszi csődbe ezt a vállalatot is, ahogyan történt korábban az Energomurral.

Az önkormányzati képviselők végül úgy döntöttek, hogy a polgármesteri hivatal  energetikai osztályára bízzák a kazánházak működtetését, és a polgármestert teszik felelős személlyé a szolgáltatás zavartalan működéséért.

„Az RMDSZ frakciója azt javasolta, hogy ebben a 90 napban, amikor a versenytárgyalást megnyert cég nem tudja azt a 6000 lakost ellátni meleg vízzel, azaz nem képes a szerződésben felvállalt kötelezettségeinek eleget tenni, a Polgármesteri Hivatal erre szakosodott igazgatósága vegye át a távhőszolgáltató feladatkörét” – mondta Peti András.

Az ülést követően a sajtó kérdésére, miszerint mikor lesz meleg vizük a vásárhelyi lakosoknak, Peti azt mondta, hogy elméletileg már e hét elejétől elindulhatna a melegvíz-szolgáltatás „Amennyiben a tanácsi határozatot Dorin Florea végrehajtja, véleményem szerint akár e hét elejétől újra lehet meleg vizük a távhősöknek” – összegzett az RMDSZ helyettes frakcióvezetője.


Share Button
Ennyien olvasták: 505

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.