Központ
2020. október 24. szombat, Salamon

Hogyan lehetne leváltani Dorin Floreát?

Központ április 27, 2012 Társadalom

Hogyan lehetne leváltani Dorin Floreát?

smaranda_enacheSmaranda Enache, a Pro Európa Liga társelnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta – a híresztelések ellenére – , indul a helyhatósági választásokon. Ő és támogatói úgy vélik, kizárólag egy politikai alakulattól független, etnikai problémákra megoldást találó és hiteles jelöltnek van esélye a jelenlegi polgármesterrel szemben, és emiatt csakis az előbbi kritériumoknak megfelelő jelölt javára lépne vissza, akár az utolsó percben is.

„Frundának több esélye lenne, ha függetlenként indulna” – jelentette ki Enache asszony. Véleményét azzal támasztotta alá, hogy egy jelölt párttagsága előítéletet válthat ki a szavazókból, ezért ő csak független jelöltekkel hajlandó tárgyalni, és egy hiteles felmérés szerinti nála esélyesebb vetélytárs javára visszalépni.

Enache a napokban azokkal a pártokkal tárgyalt, amelyek képviseltetik magukat a marosvásárhelyi választásokon. Az USL-vel, illetve a PSD-vel még nem sikerült dialógust folytatnia, a többi párt azonban visszautasította az együttműködési kérelmét. Az esetleges összefogás feltételei Smaranda Enache részéről a következők: egy korrupcióellenes egyezmény aláírása, valamint az interkulturális értékek tiszteletben tartása.

„A PDL-nek még tanulnia kellene a demokráciát”

Ennek ellenére továbbra is terve megméretkezni a helyhatósági választásokon, bár elmondása szerint nehéz helyzetben van, hisz függetlenként 2600 aláírást kell összegyűjtenie, ráadásul április 27-ig, hogy a törvény által előírt hitelesítés végett a közjegyzőkhöz is eljussanak. Az hitelesített aláírásokat május 1-jéig kell leadni, de április 30-án és május 1-ején munkaszüneti nap lévén, nagy valószínűséggel minden közjegyzői iroda zárva lesz. A törvény szerint munkaszüneti nap esetén a határidőt ki szokás tolni, ezt írásban kérelmezni is fogják a Bukaresti Választási Bizottságtól, valamint a helyitől. Amennyiben megszegik a törvényt, Enache pert indít.

„Hat nap alatt is nyertek háborút, hat hét alatt meg lehet nyerni a marosvásárhelyi választásokat is!” – jelentette ki az emberjogi harcos.  Elmondta, nem föltétlenül az a célja, hogy a polgármesteri székbe üljön, hanem attól szeretné megóvni a várost, hogy ne legyen egy PDL által uralt sziget, hiszen „amit Băsescu művel az országban, azt teszi Florea városunkban”. „Ért el eredményeket Florea és csapata, azonban megtörték az emberek demokrácia iránti bizalmát” – összegzett Smaranda Enache.

Share Button
Ennyien olvasták: 606

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.