Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Idegen civilizációk élnek itt? 500 exobolygó egy helyen

Központ november 9, 2015 Társadalom

Amit már Giordano Bruno is sejtett (és tudásáért az életével fizetett), az bizonyosság mára: rengeteg Nap van a világegyetemben és körülöttük bolygók keringenek. Egy szlovák grafikus fantasztikus vizualizációt készített a Naprendszeren kívüli és már felfedezett bolygókról, az exobolygókról.

bolygok

Nem mindennapi posztert készített egy szlovák grafikus művész, Martin Vargic: a grafika több mint 500 exobolygót, azaz a Naprendszeren kívüli, idegen csillagok körül keringő, és az elmúlt 27 évben felfedett bolygókat mutat (és mindez csupán a negyede a létezésükben megerősített exobolygóknak).

A vizualizáció az exobolygók becsült átmérőjén és hőmérsékletén alapszik, bár a művész olyan jellemzőket is figyelembe vett, mint a bolygó sűrűsége vagy kora. A képen az összes exobolygó-osztály képviselteti magát, vannak itt szuper-Földek, forró Jupiterek, mini Neptunuszok, gáztörpék és –óriások, szupersűrű gyémántbolygók.

A grafika, amelyet ezen a linken nézhetnek meg teljes egészében, lenyűgöző, és akkor válik igazán izgalmassá, ha belegondolunk, ezeken a bolygókon akár élet is lehet.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 411

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.