Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Januártól 100 lejjel nő az egészségügyi és a szociális dolgozók fizetése

Központ november 3, 2014 Társadalom

A Sanitas Föderáció elállt a bejelentett tiltakozásoktól, miután a kormány megígérte a szakszervezeteknek, hogy 2015. január elsejétől 100 lejjel emelik az összes fizetést az egészségügyben és a szociális védelemben, nem csak az 1500 lej alattiakat, mint arról júniusban a Pénzügyminisztériumban tárgyaltak.

asszisztens

Marius Sepi, a Sanitas Szakszervezeti Tömb első alelnöke elmondta, a szakszervezetek képviselői és Victor Ponta kormányfő erről legutóbbi egyeztetésükön állapodtak meg.

Sepi azt is elmondta: a kormány vállalta, hogy 30 napon belül befejezi az egyeztetéseket a kollektív munkaszerződésről az egészségügyben, és megkezdi a tárgyalásokat a közalkalmazottak egységes bérezéséről szóló, 284/2010-es számú törvény alkalmazásakor felmerült problémák kiküszöbölése érdekében.
A szakszervezetek ugyanakkor kérték, hogy növeljék a kollektív munkaszerződésbe bevett, a szociális védelemhez tartozó egységek számát.

Egy héttel korábban a Sanitas Föderáció tiltakozásokat helyezett kilátásba, ha a kormány október 29-ig nem talál megoldást az egészségügyi és szociális dolgozók bérének 100 lejjel való emelésére 2014. november elsejétől kezdődően, valamint a 284/2010-es számú törvény előírásainak 2015. január elsejétől való alkalmazására.

forrás: erdely.ma, nyugatijelen.com / Mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 706

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.