Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Jön a Facebook-újítás, amiért évek óta sokan várnak

Központ november 2, 2015 Társadalom

Hosszú évek hajthatatlansága után lazít egyik szigorúan vett elvén a Facebook: ezentúl nem ragaszkodnak majd ahhoz, hogy minden felhasználó csakis az igazi nevén lessen jelen a közösségi oldalon. Akit eddig ellenőriztek, attól bekérték a személyi igazolványa fotóját, és ha nem stimmelt a név, az illetőt letiltották a Facebookról. Ezentúl lehetőség lesz bármilyen használatára.

A Facebook eddig nagyon komolyan vette a valódi név használatát: szúrópróba-szerűen folyamatosan ellenőrzik a felhasználókat, időnként pedig tömeges személyazonosság-ellenőrzési kampányba kezdenek. Bár ilyen embertesztek ezután is lesznek – az ellenőrzés mikéntjéről ide kattintva olvashat –, a közösségi oldal üzemeltetői ezután jóval megértőbbek lesznek, és azt is elfogadják, ha valaki nem szeretne valódi nevével szerepelni a Facebookon.

A közösségi szolgáltatás terjeszkedésért felelős alelnökét idézve a BuzzFeed azt írja: az ellenőrzés alá vont facebookozóknak lehetőségük lesz jelezni, hogy nem a valódi nevükön vannak fent az oldalon, és meg is indokolhatják, hogy miért nem. Természetesen a Facebook munkatársainak így is lehetőségük lesz az illető hozzáférésének blokkolására, de ha több jogvédő szervezet kemény kritikája után bevezetik ezt a lehetőséget, valószínűsítjük, hogy minden belátható, értelmes indoklást elfogadnak majd.

Az új szabályozás valamikor decemberben lép életbe.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 435

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.