Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Kedvezményes VIBE-bérletet ajánlanak a szervezők

Központ április 10, 2019 Társadalom

Mindenkit várunk vasárnap a Maros-part kitakarítására!” – hívta fel a figyelmet Tankó Helén, a Koli koordinátora. A VIBE Fesztivál tudásfóruma, a VIBE Koli, igyekszik minél több fiatalt megszólítani a Közösen kitakarítjuk program partnereként. A Koli első előadóit is bejelentették, az egyik húzónév Tibi Atya.

A fiatal korosztályokat nagyon foglalkoztatja a környezettudatosság, az idei Koli témája pedig a Millenniumi nemzedék. Ezért csatlakozott a VIBE Fesztivál Koli nevű tudásfórumával a Közösen kitakarítjuk programhoz. Szeretnénk, hogy minél többen kijöjjenek április 14-én marosszentgyörgyi Maros-partszakaszhoz. Az Európai Unió 2021-től betiltja az egyszer használatos műanyag termékeket, ami fontos üzenet. Egyértelmű, hogy a millenniumi nemzedékeknek alap a környezettudatosság. Környezetkárosító szokásaink teljes felszámolásához sok hasonló impulzus kell még!” – fogalmazott a koordinátor.

Azok, akik eljönnek a szemétszedésre a komphoz és kitesznek egy-egy előtte-utána fotót Facebookra vagy Instagramra #vibetrashtag hashtaggel (a szemetes helyről, majd az általuk megtisztítottról), majd ezt elküldik a VIBE Fesztivál Facebook-oldalának, 20%-os kedvezményt kapnak a Blue Pass árából. Így 179 lej helyett 149-be kerül a bérlet.

A VIBE szervezői és önkéntesei tavaly és tavalyelőtt is besegítettek a szemétszedésnél. Idén az árkedvezménnyel és a mozgósítással a fesztiválozókat is megpróbálják bevonni. A múltévi összefogásról forgatott videó itt érhető el: https://www.facebook.com/vibefesztival/videos/944137849074505/UzpfSTY5Mzg4NjEwNDA5OTY4MjoxMTg0NzU2Mjc4MzQ1OTkz/?epa=SEARCH_BOX

A 2017-es itt: https://www.facebook.com/watch/?v=772908369530788

Tibi atya a VIBE Kolin

A környezettudatosságon kívül a technológia egy másik olyan téma, ami különösen érdekli a Z és az Y nemzedék tagjait. Borzási Sarolta, a VIBE Koli programigazgatója szerint soha nem volt még ekkora szükség a digitális világ megértésére, mint 2019-ben. Ezért hívtak a Koli-ba olyan előadókat, akik ennek a területnek a szakértői, ráadásul népszerűek a kétezres évek és kétezer tízes évek után születtek körében.

„Az új nemzedékek beleszületnek a digitális világba, az idősebbek pedig próbálnak lépést tartani az újdonságokkal, ami nem mindig sikerül. Ez a világ nagyszerű lehetőségeket tár a millenniumiak elé, amelyekkel tudatosan kell élnünk, terveznünk és jó-rossz hatásait is meg kell értenünk.” – mondta a programigazgató.

A VIBE Koli húzóneve idén a közösségi média mém-sztárja, Tibi atya, akinek humoros, szarkasztikus bejegyzéseit minden huszonöt év alatti fiatal ismeri. A fiktív karakter mögötti mém- és blog-gyárosok a humbákföldi pap követői közösségéről beszél majd. A millenniumi nemzedék írónői is ott lesznek a Koliban: Kemény Zsófi, Kali Ágnes és Lupescu Kata. Kádár Magor arra keresi majd a választ, hogy miért (nem) fekszik a jelenlegi oktatás a millenárisoknak? Seer László a számítógép- és robot generációk fejlődését jogi és IT szempontból közelíti meg. Vitus-Bulbuk Emese pszichológus az új nemzedék felnőtté válásáról, a millenniumiak családalapításáról beszél. Koltai Balázs előadásában az innovatív vállalkozásokról lesz szó. Az Amigos a gyerekekért alapítója, Fábián Sára pedig a társadalmi vállalkozásokról fog beszélni. Jön Joós Andrea, aki tanár, tréner, rádiós, televíziós műsorvezető. Morcz Fruzsina, a Zeneipari Hivatal nevet viselő, zeneipari képzésekkel foglalkozó iskolától a szakma legújabb változásairól fog mesélni.

A Koli előadóinak listája folyamatosan bővül, több tucat nevet be fognak jelenteni hamarosan. Részleteket a rendezvény Facebook-oldalán, illetve a www.vibefestival.ro honlapon lehet megtudni. Jegyeket ugyanitt lehet venni és érdemes igyekezni: a május 20-ig elérhető Blue Pass 179 lejbe kerül. Ezután a Magenta Pass 209 lejbe fog kerülni. A helyszínen 250 lej lesz egy négy napos bérlet. Ugyanitt VIP jegyeket is lehet vásárolni.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 595

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.