Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Klaus Johannis tanácsadója szerint a kerítésépítés nem hatékony megoldás

Központ szeptember 16, 2015 Társadalom

A történelem már bebizonyította, hogy a kerítésépítés nem hatékony megoldás – vélekedett Lazăr Comănescu, az államfő külpolitikai tanácsadója kedden.

comanescu

Az elnöki hivatal képviselője a Mediafax hírügynökség kérésére kommentálta azt, hogya magyar kormány döntött a magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármashatártól “ésszerű távolságig” húzódó kerítés megépítésének előkészítéséről.

“Egy globalizált világban azt képzelni, hogy kerítésépítéssel meg lehet oldani a problémákat, véleményem szerint olyan hozzáállás, amely nem áll összhangban sem a jelen sem a jövő realitásaival. A történelem során épültek már kerítések, amelyekről bebizonyosodott, hogy nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt” – mondta Comănescu.

 

Az államfő tanácsadójának megnyilatkozása az eddigi legvisszafogottabb román reagálásnak számít. Victor Ponta szociáldemokrata kormányfő közösségi oldalán és egy televíziós műsor vendégeként is éles hangon bírálta a magyar kormányt. Egyebek mellett azt állította, hogy a magyar döntéshozók szégyent hoznak Európára, semmivel sem jobbak, mint a szíriaiak vagy líbiaiak, és lehetséges fejleményként beszélt arról, hogy a magyar katonák esetleg tüzet nyitnak, nőket és gyereket ölnek meg.

A román külügyminisztérium kedden kiadott állásfoglalásában úgy értékelte, Magyarország “mesterséges vitába próbálja belerántani Romániát, hogy elterelje a figyelmet a bevándorlók problémájának alapkérdéseiről és arról az elszigetelődésről, amelyet a magyar fél által hozott intézkedések eredményeznek”.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 349

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.