Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Kövér: magyarként fennmaradni elismerésre méltó teljesítmény

Központ október 5, 2015 Társadalom

A megmaradás az Országgyűlés elnökének szavai szerint nem pusztán szerencse, hanem mindig akarat, áldozat és hűség dolga is volt.

Közép-Európában, a Kárpát-medencében, a hadak útjában és idegen birodalmak örök ütközőpontjában 750 évig egy tájegységben belül, egy településen belül közösségként fennmaradni és magyarként megmaradni már önmagában is elismerésre méltó teljesítmény – hangsúlyozta vasárnap Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Vas megyei Simaság jubileumi ünnepségén.

A megmaradás szavai szerint nem pusztán szerencse, hanem mindig akarat, áldozat és hűség dolga is volt. Áldozatot vállalni és hűségesnek lenni Istenhez, és hűségesnek lenni a hazához – tette hozzá.

Hiábavalóan eltelt ötszáz év után már nem várunk hálát azokért a tragikus következményekkel is járó áldozatokért, amelyeket Európa szabadságáért és valódi értékeiért, kultúrájának és keresztény hitének védelméért is hoztunk Nándorfehérvártól az ’56-os Budapestig, de a magunk szabadsága, kultúrája, keresztény hite értékei védelmének jogát mindenkivel szemben fenntartjuk magunknak – fogalmazott Kövér László a település fennállásának 750. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 315

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.