Központ
2020. október 31. szombat, Farkas

Lelkes, „alkotó” fiatalok

Központ március 27, 2014 Társadalom

Lelkes, „alkotó” fiatalok

fiatalok

A nagyernyei Alkotó Ifjúsági Egyesület 2007-ben alakult, de 2012-ig keveset hallottunk felőle. Az utóbbi két évben azonban egyre többet. Az egyesület ez év március 29-én már harmadik alkalommal szervez minifoci-bajnokságot község szinten, a fiatalok színjátszó csoportja pedig már több alkalommal fellépett az ernyei közönség előtt. A tavaly karácsony körül a fiatalok 66 idős személyt látogattak meg, akiknek szeretetcsomagot vittek és betlehemi lángot. Idén, március 1-jén nagysikerű farsangi bált szerveztek a nagyernyei kultúrotthonban. Az egyesület céljairól, annak elnökét, Kádár Barna Zsolt fiatal pedagógust kérdeztük.

 

„A nagyernyei Ifjúsági Egyesület azzal a céllal alakult meg, hogy keretet és lehetőséget biztosítson a község fiataljainak arra, hogy aktív szerepet vállaljanak a közösségi életben. Én úgy gondolom, szükség van ilyenre, szükség van arra, hogy a fiatalokat mozgósítsuk. A minifoci-bajnokságaink nagy sikernek örvendenek, de a Halmágyi Éva bábszínész vezette Csipet-csapat színjátszó csoport is sok tapsot kapott már. A színészcsoport 15 év körüli fiatalokból áll” – mondta el lapunknak Kádár Barna Zsolt.

Az Ifjúsági Egyesület elnöke még arról is beszámolt, hogy az idén három pályázatot sikerült összeállítani és leadni, amiket remélhetőleg pozitívan bírálnak majd el.

„Szeretném az ernyei fiatalokat arra buzdítani és bátorítani, hogy bármiféle véleményükkel, ötletükkel, kérésükkel forduljanak hozzám, keressenek meg. Nagy szükség van, vagy lenne véleményekre, elengedhetetlen a véleménycsere” – tette még hozzá a fiatal pedagógus.

 


Share Button
Ennyien olvasták: 443

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.