Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

Ma rajtol a Forgatag – Marosvásárhely a helyszín

Központ augusztus 26, 2015 Társadalom

Ma 18 órától a Kultúrpalotában tartja nyitógáláját a harmadik Vásárhelyi Forgatag, amely idén még gazdagabb, látványosabb és színesebb programmal várja az érdeklődőket. A rendezvény újdonsága, hogy idén minden programpont marosvásárhelyi helyszínre került, sőt a város közterein is zajlik a Forgatag.

forgatag

„A rendezvény szerves része a Kultúrpalota előtti Enescu utca, ahol a Maros-parti programokkal párhuzamosan igényesebb kulturális kínálatot nyújtunk az érdeklődőknek, mint például a Maros Művészegyüttes, Szász Szabolcs harmonikaművész, Koszika és a Tiberius Qvartett, vagy Annamaria Galea és a Dzsesztán koncertje” – tudtuk meg a rendezvény főszervezőjétől, Soós Zoltántól. Hozzátette, a már megszokott helyszínek mellett rendhagyónak számít az Aranykakas is, amelynek az udvarára költözött idén a Szféra – a kortárs művészetek tere. Ott elsősorban a fiatalabb közönségnek kínálnak programot és szórakozási lehetőséget, amelybe belefér a költészet, a kőfestés és az elektronikus zene is.

Együttműködés a Polgármesteri Hivatallal

Portik Vilmos társfőszervező kifejtette, hogy valamennyi rendezvényhelyszín Marosvásárhely területén található, hisz sikerült a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal együttműködést kialakítani. A hivatal alárendeltségébe tartozó Sportakadémia parkolójában lesz a sajtós főhadiszállás, a Borudvar, de ott kap helyet a kézműves vásár, a civil szervezetek és könyvvásár is, valamivel hátrább pedig a gasztronómia, az egészségsarok, illetve a családi programok” – tudtuk meg.

Kétnyelvű beszélgetések

A kétnyelvű kerekasztal-beszélgetések is újdonságnak számítanak a Forgatagon, ahol az egyik téma a vásárhelyi interkulturalitás, illetve a város gazdasági helyzetképéről szóló vita. Ugyanitt Toásó Előd mesél bolíviai kálváriájáról.

Halászlékóstolás

A Forgatag idei díszvendége Baja, Marosvásárhely egyik testvértelepülése, akik közel harmincfős küldöttséggel érkeznek a városba, és bemutatják a gasztronómiát, de abból is leginkább a bajai halászlé rejtelmeibe avatnak be, de a 29-én, szombaton zajló Marosvásárhelyiek III. Világtalálkozójára is készülnek produkcióval.

A teljes programot meg lehet találni a www.forgatag.ro oldalon, a műsorfüzet – amely tombola is egyben – pedig ingyenesen kapható a rendezvények helyszínein, valamint az Eldi pékség üzleteiben.

Share Button
Ennyien olvasták: 1458

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.