Központ
2020. október 20. kedd, Vendel

Maior váltja Ciotlăușt az alpolgármesteri székben

Központ április 17, 2014 Társadalom

Elbukott a magyarellenes retorika

Maior váltja Ciotlăușt az alpolgármesteri székben

maior

A szerdai önkormányzati tanácsülésen leváltották tisztségéből a PNL színeiben politizáló alpolgármestert, Ionela Ciotlăușt, és helyette Claudiu Maiort, a polgármester tanácsadóját, a város volt alpolgármesterét választották.

 

A titkos szavazás eredményeként Ionela Ciotlăușt a 22 érvényes szavazatból 16 igennel menesztették, emellett 5 ellenszavazatot és egy tartózkodást számoltak. Új alpolgármesternek két önkormányzati képviselőt jelöltek: a PDL-s Claudiu Maiort, és a PSD-s Lucian

Loghint. Maior 16, Loghin 6 voksot gyűjtött be a fülkés szavazáson, így a szerdai eskületétel után Claudiu Maior tölti be Marosvásárhely egyik alpolgármesteri tisztségét.

Peti András RMDSZ-es alpolgármester az ülés után elmondta, hogy az önkormányzati képviselőtestület RMDSZ-frakciója ezzel olyan döntést hozott, amely révén csak nyerni fog a magyar közösség. Hozzátette, a következő időszakban reményei szerint elhárulnak az akadályok a már elfogadott tervezetek, határozatok megvalósítása elől, illetve újabb határozatok kerülnek előtérbe, például az egyházi ingatlanokban működő iskolák kérdése, és a kétnyelvű utcanévtáblák is.

„Nem kívánunk beleszólni a román pártok viszályaiba, mi csak azt tartjuk szem előtt, hogy mit tudunk tenni a magyar közösség érdekeiért, hiszen sok olyan terület van, ahol a Marosvásárhely magyar lakossága jogosan vár pozitív irányú lépést.  Remélem, hogy a közeljövőben az eredményekről és nem a tervekről számolhatok majd be” – nyilatkozta Peti András.


Share Button
Ennyien olvasták: 364

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.