Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Mártírhalált halna az Iszlám Államért a craiovai fiatal

Központ december 9, 2015 Társadalom

Dzsihadista propaganda gyanújával állított elő egy 17 éves fiatalembert Craiován a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) – jelentették kedden a román hírügynökségek.

craiovafiu
A fiatalt azzal gyanúsítják, hogy dzsihadista szervezeteket támogató nyilatkozatokat, az Iszlám Állam által elkövetett lefejezéseket bemutató filmeket és életveszélyes fenyegetéseket tartalmazó üzeneteket terjesztett az interneten. Az ügyészek és a szervezett bűnözés elleni rendőrség nyomozói házkutatást tartottak kedd reggel a középiskolás fiú lakhelyén, ahonnan „dzsihadista propagandaanyagokat, dokumentumokat és számítástechnikai berendezéseket” foglaltak le, majd a fiatalembert kihallgatásra vitték.

Ovidiu Marincea, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) szóvivője az Agerpres hírügynökségnek elmondta: a szolgálatnak tudomása volt a fiatalember radikalizálódásáról, és az erre vonatkozó információkat átadta az illetékes hatóságnak, a DIICOT-nak, amely átvette az ügyet.

Az Agerpres vádhatósági forrásokból megtudta, hogy a 17 éves fiú az internetes forrásokból dokumentálódott a házi készítésű bombákról, a világhálón gépfegyverek beszerzési lehetőségeit böngészte, sőt fel is vette a kapcsolatot szíriaiakkal, akinek szállást ajánlott fel Craiován.

Az ügyészek szerint a fiú a közösségi oldalakon arról írt, hogy kész mártírhalált halni az Iszlám Állam céljaiért, a terrorszervezet oldalán harcolva az ISIS által ellenőrzött területeken, de öngyilkos merényletet is bevállalt volna Európa területén.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 415

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.