Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Megjelent Kádár Barna Zsolt első lemeze

Központ december 12, 2013 Társadalom

„Célom a magyar nóta átörökítése az utánam jövő nemzedékre”

Megjelent Kádár Barna Zsolt első lemeze

kadar

Kádár Barna Zsolt zenetanár a 2010-es Erdély Hangja tehetségkutató verseny legjobb férfihangjaként vonult be a köztudatba. Az azóta eltelt időszakban számos rendezvényen jelent lépett fel nótaénekesként is. Neve ismerősen cseng akkor is, amikor a Blue Art zenekarról beszélünk. Kádár Zsoltot a közelmúltban megjelent első lemeze alkalmával kérdeztük.

– Mikor jelent meg a CD, és milyen dalokat tartalmaz?

– A felvételeket már májusban elvégeztük a Marosvásárhelyi Rádió hangstúdiójában, de a CD-t csak novemberre sikerült tető alá hoznunk. Első sorban az anyagiak gátoltak a hamarabbi kiadásban, hiszen nagyon költséges egy ilyen lemezt megjelentetni. A CD 16 darab nótát tartalmaz, andalgót és csárdást vegyesen.

– Hogyan lehet megszerezni a CD-t?

– A lemezt személyesen nálam lehet megvásárolni, vagy megrendelhető a Facebook oldalamon.

– Kik segítettek a munkádban? Kiknek tartozol köszönettel?

– Elsősorban a szüleimnek és a családomnak tartozom köszönettel, hogy kitartanak mellettem és támogatnak mindenben. De köszönöm Erdély Nagyasszonyának, Cseh Judit nótaénekesnek, kedves tanárnőmnek a szakmai tanácsokat, amivel bővítette zenei tudásom. Ugyanakkor hálával tartozom Jakab Attilának és népzenekarának az odaadó munkájáért.

– Milyen cél vezérel egy énekest, amikor arra vállalkozik, hogy lemezt jelentet meg?

– Az én célom mindenekelőtt az, hogy műveljem, ápoljam és átadjam e nagyszerű, gazdag kincset, a magyar nótát, az utánam jövő nemzedéknek.


Share Button
Ennyien olvasták: 781

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.