Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Megoldják Kakasdon az áramingadozás problémáját

Központ június 26, 2014 Társadalom

aramMegoldják Kakasdon az áramingadozás problémáját

Csergedi György, a közigazgatásilag Maroskeresztúrhoz tartozó kakasdi lakos szerkesztőségünket felkereste azzal a problémával, hogy a faluban hozzávetőlegesen fél éve naponta többször tapasztalnak áramkiesést, amelynek a lakosok háztartási gépei látják kárát.

„Naponta három-négy-ötször is elveszik az áramot, s félórás,de akár 6-8 órás áramkiesés is tapasztalható. A háztartási gépeim tönkremennek, ha így folytatódik, és a kazánomra is olyan műszert kellett szerelnem, amely folyamatosan 220 Volttal látja el a berendezést” – kereste meg lapunkat panaszával a kakasdi lakos.

Moldován Józsefhez, Maroskeresztúr alpolgármesteréhez fordultunk válaszokért, aki elmondta, hogy nem áramkiesésről van szó, hanem áramingadozásról, amelynek orvoslása folyamatban van. „Átiratot küldtem az Electrica áramszolgáltatónak, és válaszlevelükben azt írták, hogy május 30-ától 14 napon át monitorizálják a szolgáltatást, ugyanakkor azt is, hogy megfigyelés után orvosolni fogják a problémát” – nyilatkozta az alpolgármester. Hozzátette, hogy valószínűleg az lehet az ingadozás oka, hogy nagyon sokan csatlakoznak a hálózatra, és a transzformátor nem bírja a terhelést. „Ha a szolgáltató nem javítja ki a problémát záros időn belül, akkor újabb átiratot intézek hozzájuk, és remélem, mihamarabb megoldódik rendellenesség” – mondta Moldován József.


{jcomments off}

Share Button
Ennyien olvasták: 448

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.