Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Megszületett a Romániába áthelyezett menedékkérők első gyermeke

Központ október 5, 2016 Társadalom

Megszületett az első gyermek a Suceava megyei Radócon, akinek szülei Romániába áthelyezett menedékkérők – közölte kedden a bevándorlási hivatal.

menedek

A 3,5 kilogrammos egészséges kisfiú, Mattia édesanyja iráni, édesapja pedig iraki állampolgár. A szülők az Európai Unió menekültelosztási programja keretében Görögországból érkeztek Romániába, és augusztus óta laknak a menedékkérők számára kialakított radóci regionális elhelyezési központban. Mindketten megkapták a menekültstátust a hatóságoktól.

A szülészetről az édesanya és gyermeke a radóci elhelyezési központba fog visszatérni, ahol az újszülöttet a legfiatalabb romániai menedékkérőként fogják nyilvántartásba venni. A radóci regionális elhelyezési központ 116 férőhelyének mintegy negyede foglalt.

Az országba idén márciusban érkezett meg az első 15 menedékkérő azok közül, akiket Románia az uniós kvótarendszer alapján vett át Görögországtól és Olaszországtól. Romániának az uniós kvóták alapján több mint 6000 menedékkérőt kellene befogadnia a migrációs hullám által sújtott tagállamoktól, de a hazai sajtó értesülései szerint ez azért sem fog megtörténni, mert a Nyugat-Európába vágyó érintettek nem akarnak az országba jönni.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 380

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.