Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

„Nagyon szeretek Erdélybe jönni”

Központ augusztus 7, 2014 Társadalom

ze„Nagyon szeretek Erdélybe jönni”

Zoltán Erika, magyarországi popénekesnő volt vasárnap este a Sáromberki Napok sztármeghívottja. Az Emerton-díjas művésznő Pap Peti Junior, a Titán zenekar és Nótár Mary után lépett a színpadra. A sáromberki koncert után Zoltán Erika szívesen válaszolt kérdéseinkre:

– A művésznő nagyon sok alkalommal lépett fel már Erdélyben. Milyen érzésekkel jön ide?

– Őszintén szólva az út Erdélybe jövet-menet mindig viszontagságos. Aki jár Budapest és Marosvásárhely között, tudja, miről beszélek, nem egyszerű a közlekedés, és csak 65 km autópálya esik útba. De a fogadtatás Erdélyben mindig olyan, hogy feledteti velünk az utat. Itt talán még jobb, még szívből jövőbb a fogadtatás, amiben részünk lehet, mint Magyarországon. De három szóba sűrítve így lehetne válaszolni a kérdésre: nagyon szeretünk idejönni.

„Erdélyben töltöm fel az aksim”

– Hogyan látja az erdélyi közönséget? Ismerik a dalait?

– Minden dalom ismerik itt, együtt éneklik velem. Többek közt ezért is szeretünk Erdélyben fellépni. Olyan itt koncertezni, mint amikor egy lemerült aksit (akkumulátort – szerző megj.) újratölt az ember. Én itt tudok igazán feltöltődni.


– Van-e még erdélyi meghívása idénre?

– Idén nyárára már nincs, de őszire talán… A naptár csak 1-2 hónapra látszik előre. Sok helyen függ attól, hogyan sikerül az önkormányzatoknak megszervezni a fesztiválokat, falunapokat. Úgyhogy nem tudom, jövök-e még idén, de nagyon bízom benne, hogy igen. Hosszú lenne nekem az élet Erdély nélkül az év végéig.

„Jó Erdélyben! Baráti, magyaros, szeretetteljes!”

– Kérem, osszon meg egy különlegesebb, személyes erdélyi élményt olvasóinkkal.

– Számomra mindig élmény Erdélybe jönni, de van egy klassz történetem. Ezelőtt három évvel történt, ezt sosem feledem. Egy Csíkszereda melletti településen voltunk pisztráng fesztiválon. Későn érkeztünk, nem láttuk a környéket, koncert után semmi közvilágítás nem volt a faluban, így teljes sötétségben vittek a szálláshelyünkre. Reggel, amikor felébredtünk és kinéztünk az ablakon, azt hittük csoda történt. Olyan gyönyörű volt a táj, valósággal csalogatott a természet, a fű olyan zöld volt és puha, hogy az ember nem tudta megállani, hogy bele ne feküdjön. Aztán meg azt a reggelit sem feledem soha, amivel megvendégeltek: kovásszal sütött igazi házikenyér, amilyent addig még nem ettem, kertből szedett friss zöldségek, lilahagyma, paradicsom, uborka. Hát ez egy városi ember számára igazi élmény. Erdélyben, amint már mondtam, a vendégszeretet, a fogadtatás olyan, amiért érdemes újra és újra visszatérni. Jó Erdélyben! Baráti, magyaros, szeretetteljes!


– Mit üzen olvasóinknak, a rajongóinak?

– Azt, hogy továbbra is tartsák meg régi jó szokásukat, hogy szeretik Zoltán Erika dalait. Ezáltal még sokszor eljöhetek Erdélybe feltöltődni, és magammal vinni azt a szeretetbombát, amit itt kapok.


 


Névjegy: Zoltán Erika 1962-ben született Budapesten, és saját bevallása szerint már egész kislánykorában eldöntötte, hogy énekesnő lesz. Karrierje igazából 1986-ban indult el, amikor a siófoki Interpop Fesztiválon nagy sikert aratott és közönségdíjat kapott a Szerelemre születtem című dalával. Több évben volt Magyarországon az év énekesnője: 1987, 1988, 1989, 1990, 1995, 1996, 1998, 1999. 1989-ben az év legerotikusabb énekesnője díjat is elnyerte. 1987–2000 között 40 videó-klipje készült el. 1995-ben EMeRTon-díjjal jutalmazták, majd 2011-ben a Mehet tovább a show című albumáért aranylemezt vehetett át.


Share Button
Ennyien olvasták: 534

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.