Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Nesze neked parkosítás 2.

Központ március 28, 2013 Társadalom

parkNesze neked parkosítás 2.

Korábban írtunk már arról a helyzetképről, amely a volt Hosszú utca eleji taximegállóban alakult ki. Akkor is képekkel próbáltuk illusztrálni azt, amit megfigyeltünk.A történtek azt diktálják, hogy erre az esetre újfent visszatérjünk. Mindenekelőtt azt emelnénk ki, hogy észrevételünket hiába juttattuk el az illetékesekhez, nem találtunk halló fülekre, avagy megoldásra törekvő személyekre. Sajnos. A történet tehát folytatódik.

A taxik azóta is ott állnak, mit sem törődve az elválasztó záróvonallal, melyet, ha kell, minden gátlás nélkül át is lépnek. Sőt, ha még ez sem elég, akkor lehajtanak a gyalogosoknak kijelölt járdáról is, taposva egyre tovább a zöldövezetet.

p2

Pillanat… Zöldövezet? Áh, dehogy, már régen nem az. Inkább így fogalmaznék: zöldövezetből kialakított sártenger.

Úgy tűnik azonban, hogy vannak még olyanok, akik már megunták a fent megrajzolt állapotot. A taximegálló főtéri részétől egy rövidke szakaszon kerítést húztak fel, hogy az autók legalább azon a részen ne tudják kerekeikkel letaposni, megsemmisíteni a kialakított zöldövezetet.

Az érdekes csak az, hogy ezt a kerítést tovább is megépíthették volna. Ezzel ugyanis megoldották volna a gondot, de ez nálunk már csak így van. Minek is befejezni azt, ami amúgy fontos és ésszerű? Ismerős helyzet. Pár héttel ezelőtt ezt le is írtuk: ami tökéletes, azt tönkre kell tenni, ami szép, az sokáig nem maradhat szemkápráztatónak…

p3

A történet azonban itt nem ér véget. Az észrevételt K. Levente egészíti ki, elmesélvén, hogy a szeme láttára kellett egy idős hölgynek bemennie, vagy inkább bebotorkálnia a sárba. Ha a hölgy ezt nem teszi meg, elképzelhető, hogy a taxi akár „odébb is tolhatja”. Rosszindulat? Figyelmetlenség? Kapkodás? Sietség? Nem tudni. Azt viszont igen, hogy bármennyire is hihetetlen, de ilyenek is vannak.

K. Levente észrevételéből kiemeljük még azt is, hogy az esetet ezennel nem hagyta szó nélkül. Persze mindenki egyből kitalálhatja, mit ért el vele… Semmit. Igaz, néhány járókelő is megállt, kommentált, de mire ez megtörtént, az utasát szállító autó már messze járt.

Összegezve: csak bízni lehet abban, hogy az elkezdett kerítést végig kiépítik. De hogy mikor, azt egyelőre senki sem tudja. A közeli tömbház lakói sem. Páran ugyanis azt állítják, hogy ők a tömbház földszintjén lévő kereskedelmi egységektől várják a megoldást. Azonban ez nem teljesen van így, mert ahogyan az a fényképünkön is látható: két járda van. Egyik a taximegálló mellett, a másik pedig közvetlenül a tömbházhoz építve. A két járdarészt különben pont a szóban forgó park választja el.

Szó ami szó, erre tényleg nehéz gombot varrni. Úgy tűnik, ez egy olyan helyzet, mint amikor a jobb fülünket a bal kezünkkel vakargatjuk…

Megjegyeznénk viszont, hogy a fényképeinket és a leírt észrevételt ezennel is eljuttatjuk az illetékeseknek. Túlontúl nem vagyunk optimisták, de bízunk abban, hogy ezennel talán kapunk választ a leírtakra, és hiszünk abban is, hogy az elkezdett zöld vaskerítés kiépítését hamarosan befejezik.

Addig is, észrevételünket egészítse ki a mellékelt fénykép-összeállítás.

Share Button
Ennyien olvasták: 515

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.