Központ
2020. október 24. szombat, Salamon

Nincs alternatíva?

Központ november 21, 2013 Társadalom

kozlemenyNincs alternatíva?

Az RMDSZ városi szervezete februári tisztújító közgyűlésének antidemokratikus módon történt lebonyolítása elégedetlenséget szült városszerte. Mint ismeretes: előzetes regisztrációhoz kötötték a tisztújításon való részvétel jogát. A pártdemokráciát semmibe vevő eljárás ellen tiltakozók, a körzeti elnökök és néhány fiatal felhívásának eleget téve, a vártnál nagyobb számban jelentek meg a Diakóniai Ház Bocskai-termében. A mintegy négyszáz jelenlévő egybehangzó akarata szerint megfogalmazott javaslatok, követelések azt a reményt keltették bennünk, hogy helyreállítható a demokrácia, a szabálykövető magatartás a vásárhelyi szervezetben. Sajnos csalódnunk kellett!  

A vitatott körülmények között megválasztott „hivatalos” városi elnökség azóta sem reagált követeléseinkre, korábbi ígérete ellenére sem vette fel a kapcsolatot az egykori körzeti elnökökkel, „közös dolgaink” tisztázása végett. A jelek szerint nincs is erre szándékuk. Pedig nem hisszük, hogy olyan helyzetben lennének, hogy semmibe vegyék négyszáz vásárhelyi RMDSZ-tag akaratát, tekintve a jövő évi EP-választásokat és az államelnökválasztást lemondjanak ugyanennyi potenciális szavazó voksáról.   

Az „alternatívokként” emlegetett csoportosulás fiatal hangadóiból is kiveszett a lelkesedés. Néhány sajtóközlemény szövegét illetően még kérték beleegyezésünket, de amióta megalakították a Bocskai István nevét viselő kereszténydemokrata platformot, nem sokat hallottunk felőlük. Magáról a platformról sem. Egy ideje egyre gyakrabban kérdezzük: egyáltalán vannak-e még? Jó lenne azt is tudni, van-e szükség ránk, s a hozzánk hasonlóan gondolkodókra az RMDSZ-ben?

Az alternatívok egy baráti csoportja


Share Button
Ennyien olvasták: 484

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.