Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

Nincs jóban főnökével, kollégáival? 3 egyszerű mondattal drámai lesz a változás

Központ szeptember 1, 2015 Társadalom

Egy amerikai kutatás a munkahelyekről kínosan hiányzó mondatokra hívja fel a figyelmet. Pedig csak néha ki kell mondani őket, és sokkal jobb lesz mindenki kedve az irodában, ami persze javítja a teljesítményt is.

Janice Kaplan egy életvezetési könyvhöz végzett egy kérdőíves kutatást az Egyesült Államokban. A kétezer kitöltő triviális dolgok hiányára hívja fel a figyelmet, de épp ezért fontos a statisztikája. Felhívja a figyelmet, hogy egyszerű mondatokkal drámai változást lehet elérni munkahelyeken. A főnökök és beosztottjaik viszonyán néhány egyszerű mondat sokat javíthat, ahogy a teljesítményükön is. A szerző 3 pontban foglalta össze az eredményeket.

1) “Szép munka! Fontos tagja vagy a cégünknek! Csak így tovább!” – A kitöltők 81 százaléka mondta, hogy keményebben dolgozna munkahelyén, ha a főnöke elismerné teljesítményét.

2) “Köszönöm! Rád mindig számíthatok!” – 70 százalékuk szerint sokkal jobban éreznék magukat a munkahelyükön, ha néha megköszönnék a munkájukat.

3) “Hálás vagyok a segítségedért! Te is szólj, ha szükséged van valamire!” – a kitöltők mindössze 10 százaléka számolt be arról, hogy kollégáik hálásak az egymásnak nyújtott segítségért.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 527

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.