Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Novemberben érkeznek az első menekültek Romániába

Központ szeptember 2, 2015 Társadalom

Románia novembertől fogadja az önként vállalt uniós kvótarendszer szerint elosztott első menekülteket.

menekultszerb
Klaus Iohannis román államfő európai ügyekért felelős tanácsadója az Europa FM rádiónak adott interjúban arról beszélt, hogy Románia 1705 menekült befogadását vállalta uniós tagországokból. Közölte, Görögországból vagy Olaszországból érkeznek majd a menekültek.

Bukarest további 80 főt fogad be az Európai Unión kívüli menekülttáborokból. Érkezésük fokozatos lesz, a hatóságok ellenőrzik őket, és aki közülük nem kapja meg a menedékjogot, nem maradhat Romániában – mondta a tanácsadó.
Hozzátette: Románia azért ajánlott fel ekkora kvótát, mert ennyi hely van a menekültek befogadására alkalmas hat romániai regionális központban. Közölte, az unió menekültenként 6 ezer euró támogatást biztosít a befogadó államoknak.

Kifejtette, véleménye szerint Románia teljesen felkészületlen a migránsok integrálására. Szerinte a román döntéshozók még részlegesen sem fogják fel a probléma összetettségét.

„Eljött az ideje, hogy alapos megbeszélések legyenek szakértők között arról, hogy Románia miként tud felkészülni a probléma kezelésére” – mondta az elnöki tanácsadó. Hozzátette: naivitás azt gondolni, hogy egy nyitott Európában nem jönnek migránsok Romániába azért, mert alacsonyabb az életszínvonal, mint Nyugat-Európában.

Hozzátette: a szelektív bevándorlás-politikának a híve, vagyis Románia az egyre súlyosodó demográfiai helyzetének orvoslására olyan személyeket kellene fogadjon, akiket képes integrálni.

„Nem szabad hagyni, hogy csak úgy magától feltöltődjön a népességcsökkenés miatt keletkezett űr, mert a migránsok előbb vagy utóbb jönni fognak Romániába is” – mondta Leonard Orban.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 1044

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.