Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Nyílt levélben kérik: folytassák a munkálatokat a repülőtéren

Pál Piroska január 11, 2018 Társadalom

A Save Transylvania Airport civil szervezet nyílt levélben fordult a repülőtér felújítási munkálatait végző cég, a PORR Construct SRL igazgatójához, amelyben arra kérik, hogy indítsa mihamarabb újra a munkálatokat, hogy tavaszig elkészülhessen a kifutópálya.

„A helyi sajtóból értesültünk, hogy a Transilvania Repülőtér kifutópályájának felújítási munkálatait a meteorológiai viszonyok és a hideg időjárás miatt felfüggesztették. Ugyanakkor az időjárás-előrejelzéseket tanulmányozva sem jelenleg, sem január hónap folyamán nem esik a hőmérséklet fagypont alá, sőt, a nappali hőmérséklet eléri a 10 Celsius-fokot is. Gyakorlatilag az időjárás enyhébb, mint a tavalyi év novemberében és decemberében” – írják a kezdeményezők Klaus Bleckenwegner igazgatónak.

Hozzáteszik: tudják, hogy számos befejezetlen munkafolyamat áll még az aszfaltterítés előtt, de azt is, hogy ez év március 25-ére már repülőjegyet lehet foglalni Vásárhelyről WizzAir honlapján. „A felújítási munkálatok késése kedvezőtlenül hat a repülőtér működésének újraindulására, és óriási anyagi veszteséget jelenthet az utazóközönségnek. Tudjuk, hogy a Maros megyei tanács elnöke, Péter Ferenc beleegyezett a munkálatok időszakos felfüggesztésébe, de úgy véljük, hogy ez rossz döntés volt részéről. Gyakorlatilag haszontalanul telnek ezek a napok, holott a munkálatok probléma nélkül folytatódhatnak” – magyarázzák a csoport tagjai. Továbbá abban reménykednek, hogy a kivitelező cég igazgatója megérti a nyílt levél fontosságát, és bíznak abban, hogy jó döntést hoz, illetve a közeljövőben újra munkagépek dolgoznak majd a kifutópályán.

Share Button
Ennyien olvasták: 544

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.