Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Pedofil hálózatot számolt fel az Europol

Központ augusztus 24, 2016 Társadalom

Nemzetközi internetes pedofil hálózatot göngyölítettek fel a hatóságok: 75 embert vettek őrizetbe gyerekekről készült pornográf felvételek birtoklásáért és terjesztéséért- jelentette be kedden az európai rendőrségi együttműködési szervezet (Europol).

pedo

A hágai tájékoztatás szerint több mint egy éven át tartó nyomozás után sikerült felszámolni a hálózatot a „Napfény” fedőnevű akció keretében.

Claire Georges, a hivatal szóvivője arról számolt be, hogy a gyanúsítottak IP-címét megküldték a tagállami szerveknek, és ezt követően fogták el az érintetteket az Európai Unió huszonhat tagállamában, valamint Norvégiában és Svájcban.

A pedofil pornóképeket és -filmeket egymás között cserélő, többségében 50 év feletti gyanúsítottak jelentős része a kibertérben névtelenséget biztosító, Tor nevű hálózatot használta – közölte az Europol.

A Tor a forgalom többszörös átirányításával és a metaadatok eltüntetésével biztosítja a névtelenséget a felhasználók számára.

Az Europol egy tavalyi jelentésében arra figyelmeztetett, hogy a pedofil hálózatok tagjai egyre inkább a Skype-hoz hasonló, internet-alapú telekommunikációs szolgáltatókon keresztül tartják egymással a kapcsolatot és terjedőben van a bitcoin nevű digitális valuta használata is, és ez jelentősen megnehezíti a bűnüldöző szervek munkáját.

A rendőri szervezet folytatja a nyomozást az ügyben, így további letartóztatásokra lehet számítani.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 479

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.