Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Rogán Antal szerint nem lesz kerítés a román–magyar határon

Központ december 7, 2015 Társadalom

A jelenlegi helyzetben kicsi a valószínűsége annak, hogy a román–magyar határon kerítést kell építeni, de minden eshetőségre jól fel vannak készülve a hatóságok – mondta az Origónak Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője.

Óriási eredmény, hogy a magyar kormány elérte: a Törökországban lévő menekülteket nem a kötelező uniós kvóta szerint kell majd elosztani – mondta Rogán Antal a magya portálnak. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint egyelőre kicsi az esélye annak, hogy kerítést kelljen építeni a román–magyar határon, de ez abban az esetben megváltozhat, ha a szerbiai menekültútvonalak módosulnak.

A korábbi időszakkal szemben az ország jobban fölkészült egy ilyen helyzetre, így a kerítés felépítése is gyorsabban menne, mint a szerb vagy a horvát határon – mondta.

Rogán Antal nem számít áttörésre a december végi uniós csúcson sem, mivel szerinte az érdemi lépés csak a határok megerősített védelme lenne. Erre egyelőre nem sok esély van, bár Donald Tusk, az Európai Tanács elnökének legutóbbi kijelentése már azt mutatja, hogy valami változóban van az Európai Unióban.

Forrás: origo

Share Button
Ennyien olvasták: 391

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.