Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

„Tiszta falut akarunk magunknak!”

Központ október 5, 2011 Társadalom

„Tiszta falut akarunk magunknak!”kksd

Bajban van a Maros Megyei Tanács, mert közmeghallgatáson elutasította Székelykakasd lakossága a falu mellé tervezett hulladékátrakó állomás megépítését. A kakasdi lakosok ezen döntése egy 50 millió eurós beruházást akadályozhat meg.


Egy EU-s alapokból finanszírozott beruházásról van szó, amely megoldaná a megye hulladéktárolási gondjait. Maros megye ugyanis vállalkozott arra, hogy 2009. július 16-ig bezárja az összes nem EU-konform szeméttelepét. És ha ez nem sikerül, súlyos következményekkel járhat, de főleg anyagi károkkal.
A kakasdiak valószínűleg azért háborodtak fel, mert az ő véleményüket senki nem kérdezte meg a szeméttelepről, a földjeiket olcsón, megtévesztéssel elcsalták valakik, akik csillagászati összegért adták tovább. Így Székelykakasd megtorolni készül, és megvétózta a tervet. A közvitán a lakosok elmúlt évtizedben tapasztalt sérelmei jöttek felszínre, akik megelégelték, hogy Kakasd az „örök szemetesfalu” legyen. Elegük lett abból is, hogy Maroskeresztúr önkormányzata, ahova tartoznak, 20 éven át semmit sem tett értük. Nem rendelkeznek saját óvodával, orvosi rendelővel, nincs művelődési otthonuk, gyógyszertáruk, aszfaltozott útjuk, sőt, még ivóvíz- és csatornarendszerük sincs. A kampányban viszont szükség van szavazataikra, és földjeik is kellenek a szeméttelephez.
Székelykakasd lakossága felemelte a hangját: „elég a szemétből, tiszta falut akarunk magunknak.”

Share Button
Ennyien olvasták: 664

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.