Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Tűz pusztított egy bukaresti klubban, 27 ember meghalt

Központ október 31, 2015 Társadalom

Tűzvész vagy robbanás keletkezett egy bukaresti belvárosi klubban péntek éjjel, 27 ember életét vesztette, közel kétszáz a sebesültek száma.

bukicolectiv

A klubhoz hat tűzoltóegység és sok mentő érkezett. A mentőautók 162 embert szállítottak kórházba, de sokan, akik könnyebb sérüléseket, vagy füstmérgezést szenvedtek, taxikkal, vagy ismerősök autóival mentek különböző kórházakba.

A Colectiv nevű szórakozóhely, ahol a tragédia történt, a főváros központjában, a Tabacarilor utcában van. A klubban mintegy ötszáz fiatal vett részt egy rockkoncerten. Bár az első hírek robbanásról szóltak, utóbb egyes hírtelevíziók a szemtanúk tanúvallomása alapján azt közölték, hogy egy szikra gyújtotta meg a színpad körüli hangszigetelő díszletelemeket, más szemtanúk pedig azt állították, hogy a színpadon használt pirotechnika okozott tüzet, amely pillanatok alatt tovaterjedt a zsúfolt teremben.

Raed Arafat, helyettes államtitkár, a román rohammentő-szolgálat alapítója a helyszínen rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta: a legtöbb halottnál nem volt személyazonossági igazolvány. Az áldozatok azonosítása érdekében a hozzátartozóknak megadtak egy telefonszámot, amelyen az eltűntekről tehetnek bejelentést.

A helyettes államtitkár elmondta: a helyszíni mentés befejeződött, a bukaresti kórházakban azonban nagyon nehéz helyzet alakult ki, mivel az intenzív osztályok túlterheltek, és olyan kórházakba is érkeztek sebesültek, ahol nincs megfelelő felszerelés az égési sérülések ellátására.

A szórakozóhelyet egy régi ipari létesítményből alakították ki. A helyszíni jelentések szerint az áldozatok magas számát az is magyarázhatja, hogy nehéz volt kijutni az épületből. Az áldozatok többsége fiatal. A belügyminisztériumban vörös riasztást adtak ki, amely azt jelenti, hogy a hatóságok bármilyen kórházi intézményt vagy szükséges szállítóeszközt igénybe vehetnek.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 760

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.