Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Új útvonalat találtak a bevándorlók

Központ december 7, 2015 Társadalom

A macedón-görög határnál feltartóztatott gazdasági bevándorlók közül most sokan Bulgária felé próbálkoznak. Horvát és szlovén adatok szerint a nyugat-balkáni migrációs útvonalon tovább csökkent a migránsok száma.

bevandorlo
Bármire képesek, hogy ne kelljen visszamenniük Athénba, mondják a macedón-görög határnál feltartóztatott gazdasági bevándorlók. A görög hatóságok a tervek szerint hétfő estig mindenkit visszaszállítanak, már kialakítottak számukra egy befogadóközpontot. Szombat délutánig tízbusznyi bevándorló tért vissza a görög fővárosba.

Új útvonal

Új útvonal kezd kirajzolódni: Törökországból Görögországon át Bulgáriába, majd Kelet- Szerbiába. A hét eleje óta a szerb-bolgár határ szerbiai oldalán, Dimitrovgrád és Bosilegrád városoknál megduplázódott az ide érkező migránsok száma, ahova most már napi 5-6 száz, bevallásuk szerint afganisztáni, szíriai és iraki bevándorló érkezik.
Kevesebb a migráns a nyugat-balkáni útvonalon

Tovább csökkent a Közel-Keletről érkező bevándorlók száma a nyugat-balkáni migrációs útvonalon – közölte a horvát és a szlovén belügyminisztérium vasárnap. Szombat éjféltől vasárnap 9 óráig 2089 migráns lépte át a szerb-horvát határt. Őket a regisztráció után, néhány órán belül vonattal Szlovéniába szállították a horvát hatóságok.

A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 471 552 migránst vettek nyilvántartásba. Szlovéniába szombaton 742 migráns érkezett. Vasárnap reggel újabb 1 121 migráns lépte át a horvát-szlovén határt. Az országban – a legfrissebb ljubljanai adatok szerint – október közepe óta 292 356 illegális bevándorlót regisztráltak.

A legtöbb migránst Szlovéniába október 21-én vették nyilvántartásba, 12 616-ot. Novemberben átlagosan 5-6 ezren érkeztek naponta.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 517

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.