Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

Újabb két fontos újítást vezet be a Facebook

Központ október 27, 2015 Társadalom

A Facebook még azt is meg fogja mondani, mikor kell elindulnia otthonról, ha nem akarja lekésni az anyukája születésnapi buliját.

Megújítja az értesítések rendszerét a Facebook: ezentúl akár a napi programjainkról is értesít, illetve arról is, ha a kedvenc focicsapatunknak meccse lesz, vagy ha a kedvenc együttesünk fellép a közelünkben, írja a Mashable-re hivatkozva az Index.

Az új értesítések virtuális kártyák formájában jelennek meg majd a képernyőn. A kártyák száma személyre szabható, legtöbb 15 lehet belőlük. Ha feliratkozik a lokációhoz kötött szolgáltatásokra is, akkor a Facebook a felhasználónak még azt is meg fogja mondani, mikor kell elindulnia otthonról, ha nem akarja lekésni az édesanya születésnapi buliját (feltéve, hogy az anyukája Facebook-eseményt is létrehozott a bulinak).

A Facebook egy másik fontos újítással is előrukkol a napokban. Az új, FYI névre keresztelt Facebookos keresővel az összes, nyilvánosan megosztott bejegyzés kereshető lesz, évekre visszamenően. A Hvg szerint érdemes utólag korlátozni a bejegyzések láthatóságát. Ezt a Facebookon a Beállítások menüpontjának Adatvédelem részlegében teheti meg, a Ki láthatja a dolgaimat? feliratnál.

Ha az oldalra jut, kattintson a Régebbi bejegyzések korlátozása feliratra, majd a felugró figyelmeztetés átolvasása után a hasonló feliratú gombra. Aki ezt meglépi, minden korábbi Facebook-bejegyzésének láthatósága az ismerőseire korlátozódik.

Forrás: index.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 454

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.