Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Újabb korlátozásokat kaphatnak a dohányosok

Központ október 20, 2014 Társadalom

A dohányzás visszaszorítására tett intézkedések egyre eredényesebbek, azonban továbbra is nehézséget okoz a dohányipar befolyása és beavatkozása, illetve a nemzeti koordinációs mechanizmusok gyengesége, valamint a tiltott kereskedelem felszámolása – állapították meg a témával foglalkozó nemzetközi konferencián.

cigi

Idén október 13-18 között hatodik alkalommal rendezte meg a WHO Dohányzás-ellenőrzési Keretegyezmény Részes Feleinek konferenciáját.

A konferencia résztvevői megállapították, a 2003-ban elfogadott dohányzásellenes keretegyezmény végrehajtása egyre sikeresebb, köszönhetően a felek eddigi intézkedéseinek, melyek a dohánytermékekre kivetett adók emelése, a dohányfüst-mentes területek kiterjesztése, az egészségvédő figyelmeztetések egyre nagyobb mértékű alkalmazása és méretük növekedése, az egységes csomagolások bevezetése voltak.

Az ár- és adóintézkedések hatásos és fontos eszközei többek között a dohányfogyasztás csökkentésének, különösen a fiatalok körében. Nehézséget okoz, ugyanakkor a dohányipar befolyása és beavatkozása, illetve a nemzeti koordinációs mechanizmusok gyengesége, a tiltott kereskedelem felszámolása.

forrás: napi.hu-hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 583

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.