Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Újra megszervezik a Marosvásárhelyiek Világtalálkozóját

Központ augusztus 21, 2014 Társadalom

kultÚjra megszervezik a Marosvásárhelyiek Világtalálkozóját

Idén második alkalommal is megszervezésre kerül a Marosvásárhelyiek Világtalálkozója. Az augusztus 30. és 31-én zajló kétnapos eseményen a helyi művészek által gazdagított gálaműsor mellett a résztvevőknek alkalmuk lesz ismerkedni a város véleményformálóival és egymással egyaránt. Ugyanakkor szó lesz marosvásárhelyiségről, de könyvbemutató, rendhagyó Bolyai-túra és ökumenikus istentisztelet is színesíti a programot.

Kirsch Attilától, az esemény főszervezőjétől megtudtuk, hogy a Vásárhelyi Forgatag részeként megszervezendő találkozó szombat délelőtt, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban kezdődik, ahol Fülöp György könyvbemutatót kísérhetnek figyelemmel az érdeklődők. Ezt egy, az udvaron történő interaktív beszélgetés követ, Marosvásárhelyiként itthon és a nagyvilágban címmel, melynek moderátorai B. Fülöp Erzsébet és Bányai Kelemen Barna színművészek. Ezután rendhagyó Bolyai-túrára kalauzolják el a szervezők az érdeklődőket, ahol a líceum névadójáról tudhatnak meg érdekességeket, és a nemrégiben megnyílt Bolyai-múzeumot is megtekinthetik.

A világtalálkozó szombat délutáni programja a Kultúrpalotában zajló gálaműsor, amelyet jelnyelvi tolmácsolással kísérnek, és ahol a közel két és fél órás produkcióban a nagyérdemű szimfonikus, népzenés-táncos, könnyűzenei előadásokat élvezhet, emellett pedig versmondás, operett és fúvószenekar is színesíti a programot.

Kirsch Attila kihangsúlyozta, hogy vasárnap délelőtt a Vártemplomban ökumenikus istentiszteletre kerül sor, ahol a város történelmi egyházainak képviselői teszik tiszteletüket, ugyancsak 31-én, délután 5 órakor pedig Grossmann Péter, világhírű zongoraművész Oh, zordon szépség című verses előadóestjével lepi meg a vásárhelyieket a Kultúrpalota Kistermében.

További információért látogassanak a forgatag.ro/vilagtalalkozo internetes címre.


Share Button
Ennyien olvasták: 425

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.