Központ
2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Van igény a kultúrára Vásárhelyen

Központ május 22, 2014 Társadalom

Van igény a kultúrára Vásárhelyen

muz

A hétvégén zajló Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton mintegy hatezer 5 lejbe kerülő karkötőt adtak el. A tavalyi eseményt fölényesen meghaladó érdeklődővel számoló éjszaka változatos és érdekes programokkal lepte meg a helyieket. A szervezők jövőre két naposra bővítenék a Múzeumok Éjszakáját.

 

Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatójának elmondása szerint összesen tizenhárom helyszínen voltak rendezvények, ezek közül kilenc vadonatúj volt. A Maros Művészegyüttes rendezvényei és az egyházi kiállítások is csalogatták a látogatókat, de a Közigazgatási Palota tornya, a Nemzeti Színház és a Kultúrpalota is sok érdeklődőt vonzott. Keresztelő Szent János Plébániatemplom egyháztörténeti múzeumában este 8 és hajnali 2 között több mint kétszáz személy fordult meg, bizonyítva, hogy még egy ilyen kis múzeum is képes felkelteni az érdeklődők figyelmét, emellett pedig az eseménybe csak idén bekapcsolódó Állatkert is elnyerte a vásárhelyiek tetszését.

A helyszíneken összesen 47 különböző program zajlott, a szervezők 16 új kiállítást alakítottak ki, 18 műhelyfoglalkozást szerveztek, öt zenekart hívtak meg, három filmet vetítettek és egy kézművesvásárt is felállítottak. A rendezvény ideje alatt a helyi önkormányzat a főtér és a Somostető között közlekedő ingyenes buszjáratot biztosított

A rendezvény összköltségvetése 65 ezer lej volt, az eladott karkötőkből 12 ezer lejt sikerült visszahozni.


Share Button
Ennyien olvasták: 422

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.