Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Vásárhely minden magyar egyeteméről van szervezője a diáknapoknak

Pál Piroska május 3, 2018 Társadalom

Nem túlzás azt állítani, hogy az erdélyi fesztiválsorozatot a Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál kezdi. A május 2-5-e között a Maros-parton, idén 21. alkalommal megszervezett esemény nem csak a játékos megmérettetésekre beiratkozott csapatok tagjainak önfeledt szórakozás, hanem a helyi diákságot és a vásárhelyi, bulizni vágyó lakosokat is megmozgatja. Geréd Bíborka, a diáknapok egyik főszervezője avatott be a Gyűrűk Ura tematikával előrukkoló négynapos rendezvény részleteibe.

Bíborka elmondta, hogy idén 38 csapat jelentkezett a diáknapokra, ami hozzávetőlegesen 1500 személyt jelent, de ebbe beletartoznak a csapatok szimpatizánsai is. Ám az esti koncerteken ennél jóval nagyobb látogatószámra számítanak ebben az évben is.

Kincskeresés életszerűbben

Ami az újdonságokat illeti, a részben felfrissült szervezőcsapat a hagyományos, már megszokott próbákat benne hagyta a programban, ám a teljes rendezvény a Gyűrűk Ura tematikájára épül. „Idén a próbákat, a kincskeresés során megfejtendő rejtvényeket is a Gyűrűk Ura motívumvilágára építettük. Az évek során bevált, igen népszerű alapprogramokat megőriztük, ugyanakkor most először lesz flag-foci – ami az amerikai futball szelídebb változata –, crossfit és evezés a Maroson. Szintén újdonságnak számít, hogy ezúttal minden csapat személyre szabott kincskeresési feladatokat kap, és nem csak virtuális kincseket keresnek, hanem igaziakat” – részletezi Bíborka.

Fejlődött az online jelenlét

Az is fejlődésnek számít, hogy ebben az esztendőben megújult a honlap, felhasználóbaráttá vált, illetve bárki online követheti a sportmérkőzések beosztását, menetét, illetve eredményeit a www.playerranks.net oldalon.

Ebben az évben nagyobb számú szervezőcsapat gondoskodik a diáknapok zavartalan lebonyolításáról, Bíborka elmondása szerint 70 fős társaság felel a négynapos eseményért. „Idén nagyon szerencsések vagyunk, hiszen Vásárhely minden magyar egyeteméről van szervezőnk: a MOGYE mellett a Sapientia, színi és a pedagógiai egyetemről is. Úgy vélem, ez a felfrissült, színes csapat változatos szempontokat tud behozni az eseménybe” – tudtuk meg.

Úgy újuljon, hogy megmaradjon a gerinc

Hogy mi volt az idei diáknapok megszervezésének legnagyobb kihívása: „azt hiszem, azon agyaltunk a legtöbbet, hogy miként lehet úgy új elemekkel gazdagítani a programot, hogy a csapattagok kedvencei, az állandó biztos pontok se változzanak. Hogy otthonos legyen az esemény, megmaradjon a gerince, de mégse váljék unalmassá. Remélem, ez idén is sikerült” – mondja Bíborka, aki idén először kapcsolódott be a diáknapok szervezésébe.

Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség környezetvédelmi szakosztálya szemétgyűjtést szervez ebben az évben is a rendezvény után, hogy a Maros-partot olyan állapotba hagyják, ahogyan kapták. Az akció május 6-án, vasárnap, 15 órától kezdődik, és mindenkit szívesen várnak.

Népszerű fesztiválzenekarok a Maros-parton

Bíborka azt is elmondta, hogy olyan népszerű magyarországi fesztiválzenekarokat sikerült Marosvásárhelyre hozni, mint az Irie Maffia, Punnany Massif, Halott Pénz. Fellép majd a hazai tehetségkutatóban feltűnt Vizi Imre és együttese, a Vizi & Band, az erdélyi zenekarok közül pedig a FUNKorporation, a No Sugar, az Ego Sum, valamint a 4S STREET koncertjét élvezhetik a résztvevők. A koncertek befejeztével sem ér véget az este: DJ Budai, DJ Shiver, DJ Rosso Bruno, DJ Thomas Pcz és DJ Andrei Chelbezan biztosítják majd a fergeteges hangulatot a GoKart-pályán.

A részletes programot a https://www.diaknapok.mmdsz.ro/ oldalon találnak.

Fotók: Iulia Santa

Share Button
Ennyien olvasták: 758

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.