Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Vásárhelyi szexbotrány

Molnár Tibor október 7, 2016 Társadalom

Alaposan felkavarta a vásárhelyi állóvizet a múlt héten robbant szexguru-bomba, vagyis amikor kiderült, hogy egy Kör nevű szektába „toboroztak” fiatal hölgyeket, akiket szexuálisan kihasználtak, éheztettek és fogva tartottak; az éjszakai szex-szeánszok éveken át zajlottak Székelyföld-szerte, többek közt nyárádremetei, ún. „szent házakban” anélkül, hogy a helyieknek szemet vagy fület szúrt volna. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei múlt csütörtökön öt személyt vettek őrizetbe 24 órára: Eusebiu Sebastian Apostolachét (aki azóta is előzetesben van), Sinoai Ildikót, Pápai Mártát, Gothard Veronikát és Birtalan Villőt, akikkel szemben (utóbbit kivéve) alaposan felmerül a gyanú, hogy egy további, K. N. A. monogrammal jelölt gyanúsítottal együtt szervezett bűnözői csoportot hoztak létre, és ember-, illetve kiskorú-kereskedtek.

2008-ig nyúlnak vissza a szálak: akkor hozta létre a zenész és koreográfus Apostolache a Kört, melynek sugarai közé a szektatagok segítségével több fiatal nőt kooptált, elsősorban a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diáklányai közül. Apostolachét „szellemi mesterként”, guruként mutatták be a lányoknak. A möster utóbb „befogadta” őket abba a lakásba, amelyben maga is tartózkodott (s amelyet az ő jelenléte miatt „szent háznak” neveztek, mivelhogy ezáltal megszentelte amazt). Az áldozatok rövidesen teljesen kiszolgáltatottá váltak a most hatvanéves tanítóval szemben (a guru a tanító szanszkrit elnevezése), akinek feltétlen engedelmességgel tartoztak, de guruknál ez a minimum.

szexbotrany

Izoláció, túrós makaróni, dzsemes kenyér

A toborzást K. N. A. gyanúsított, illetve Sinoai Ildikó és Pápai Márta vádlottak közvetlen segítségével valósította meg Apostolache mester. Az áldozatokat fokozatosan elszigetelték a családjuktól, társadalmi környezetüktől és munkahelyüktől a zárt közösségbe való elhelyezéssel, megtiltva nekik kvázi minden kapcsolatot a Körön kívüli személyekkel.

Nemcsak szexuálisan, de anyagilag is kihasználták a lányokat, arra kötelezvén őket, hogy a teljes keresetüket vagy az otthonról kapott pénzt behordják a „szent házakba”, a közös konyha költségeit fedezendő (annak ellenére, hogy naponta egyszer kaptak enni túrós makarónit, éjjelente pedig, a szex-szertartások után mindössze egy-egy szelet dzsemes kenyeret). Sőt, egyesek több ezer lejes bankkölcsönt is felvettek a vásárhelyi Bivolaru kedvéért.

secta-sexuala

Kislány, „anya”

A vizsgálat során fény derült arra a disznóságra is, hogy eleinte Birtalan Villő vádlott maga is kiskorú áldozat volt, akit Apostolache a kislány limitált ítélőképessége, élettapasztalat-hiánya (11 éves korától kezdve sínylődött a szentségtelen házban), valamint érzelmi labilitása miatt sikerült meggyőznie arról, hogy a vele – mint szellemi mesterrel – művelt szexuális aktusok folytán lehetősége nyílik a „spirituális előrehaladásra”. Egyébiránt nemcsak a leányka, hanem valamennyi sértett istenségként tekintett a fajtalankodóra.

A tinilány fokozatosan teljes (mentális, érzelmi, szexuális) függőségbe került a perverzzel, amihez hozzájárult az anyja külföldön tartózkodása is. Ő, vagyis az „anya” a már említett K. N. A., bizonyos Kelemen „Nusi” Anna, a színi volt fodrásznője, a szekta főtoborzója, aki elsőként a saját tizenegy éves kislányát toborozta be, azaz vetette Apostolache karmai közé. A hatóságok bizonyára vele is elbeszélgetnének, de önszántából aligha fog hazajönni a közeljövőben.

sebipater

Haj, köröm, mondjad-mondjad asztalkám

Az ügyben négy helyszínen tartottak házkutatásokat, amelyek során különféle adattárolókat és adathordozókat foglaltak le (csak szuppozíció, de sanszos, hogy az elvetemült szexuális ragadozó le is filmezte a gusztustalanságokat), valamint számos olyan követ, amelyek a beteg szertartásokhoz kellettek. Találtak továbbá „a fiatal lányok által használt tárgyakat”(?), valamint olyan zacskókat, amelyekbe a csajok levágott haját és körmeit gyűjtötte az aberrált.

Egy asztalka is az utenzíliák közé tartozott, amelyre a zizzent betűket pakolt, majd úgy mozgatott egy poharat, hogy szavakká formálódjanak, amely szavakról azt állította, hogy azok egy „természetfölötti személy”, bizonyos Csehov1 üzenetei.

Ki is ez a guru, és mi is ez a szekta?

Apostolache mestert Vásárhelyen szinte mindenki ismeri, legalábbis a művészi berkekben jártasok, még zenész-koreográfus korából. Évekkel korábban elvált az akkori feleségétől, elhagyta a családját, és feleségül vett egy rendezőszakos diáklányt, akivel évekig Bécsben éltek. Kovács Levente rendező szerint egykori kollégáját mindenki halk szavú, visszahúzódó, szerény embernek ismerte.

Az általa létrehozott szekta „filozófiájának” lényege, már amennyire ki lehet hámozni az amúgy meglehetősen zavaros DIICOT-jelentésből: Istennek kilenc főangyala van, akiket Csehovoknak hívnak: Csehov1, Csehov2 satöbbi (egy koreográfustól ez nem különösebben meglepő, az már furcsább lenne, ha Einsteinoknak vagy Mengyelejeveknek keresztelte volna őket). Csehov1 némileg különbözik a többi nyolctól, mivel ő valójában nem más, mint maga Jézus, aki állandóan ott tartózkodott mellette (biztos néha odatette főni a makaróni-vizet). A szexuális rituálék során létesített nemi aktusok csupáncsak azt a célt szolgálták, szerinte, hogy a nemileg aktualizáltak általa közelebb kerüljenek Istenhez. Fontos statisztája volt még az együttléteknek Rahela, a pávanő, azaz csak a szelleme, akit szintén csak az elferdült vélt látni.

A fenti blődség ráadásul nem is a saját találmánya, majd’ minden elemét lopta. Például, a kilenc főangyalt az indiai szikhizmusból, ahol a vallásalapító Nának gurunak pont kilenc követője van, a páva-motívumot pedig az iraki jeziditák (jazidik) eredetmítoszából, akik úgy tartják, hogy Isten először Melek Tauszt, a Pávaangyalt teremtette meg, saját fényéből és saját képére, az arkangyalokra és az emberekre csak utána kerített sort.

Share Button
Ennyien olvasták: 1574

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.