Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Vádat emeltek egy migránsokat kisteherautóba zsúfoló román embercsempész ellen

Központ február 15, 2016 Belföld, Hírek

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy román férfi ellen, aki 28 migránst egy kisteherautóba zsúfolva próbált a zöldhatár közeléből Németországba szállítani – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

1_szeged_hrk_migransok_szl_repro_0

Képünk illusztráció

Szanka Ferenc közölte, a férfit a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével, kábítószerrel visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolják.
A vádirat szerint a román férfi megállapodott megbízójával abban, hogy mások által a szerb-magyar határon átjuttatott migránsokat Németországba szállít. 2015. augusztus 22-én éjfél után Mórahalom közelébe hajtott, ahol felvett a gépkocsiba 21 szír, 5 iráni és 2 iraki állampolgárt. Nem sokkal az indulás után azonban a rendőrök megállították őket. A jármű alig 13 köbméteres rakterében nem volt biztosítva a levegőcsere, és az utasoknak már mintegy 40 perc elteltével légzési nehézségeik lettek volna.
A vádlott táskájából amfetaminszármazékokat foglaltak le a rendőrök, és a kábítószert a férfi vizeletéből is ki lehetett mutatni – tudatta a csoportvezető ügyész.

forrás: MTI

 

Ennyien olvasták: 726

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.