Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Coca-Cola – végre tényleg az igazi?

Molnár Tibor április 15, 2019 Humor

Megszűnik a kettős mérce: mostantól ugyanolyan minőségű termékek kerülnek a kelet-európai üzletek polcaira, mint Nyugat-Európában! Fontos csatát nyert ugyanis hétfőn Kelet-Európa a multinacionális vállalatokkal szemben; “illetékesék” megegyeztek, hogy ezentúl nem lehet sza.., izé, silányabb élelmiszereket és  italmiszereket árusítani a kelet-európai uniós tagállamokban, illetve a visegrádi országokban, mint a fényességes Nyugat-Európában, ami a gyakorlatban ugyanolyanságot jelent, nevezetesen hogy az ugyanolyan márkanév alatt, ugyanolyan csomagolásban árult termékeknek ugyanolyan alkotóelemekből kell állniuk az összes tagállamban!

Az elmúlt évek során több “fapados” ország kormányzata is felszólalt az ellen, hogy a  legnagyobb multinacionális vállalatok pofátlanul megkülönböztetik a fogyasztókat. Például, a Coca-Cola vagy a Head&Shoulders termékei jobb minőségűek nyugaton, mint keleten (a kóla finomabb, a sampon jobban habzik és kevésbé csípi a szemet),  egyes halrudak kevesebb halat tartalmaznak, a csomagolt kenyérben kevesebb a liszt, és van olyan narancslé, amiben nincs is narancs. Bár sokáig ezt nem ismerték el, a tesztek kimutatták, hogy tényleg létező jelenség a fogyasztók ilyetén megkülönböztetése, jogos tehát a hiszti.

A hamarosan életbe lépő új szabályozások előírják, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül, ha eltér a minőség, és az ezt figyelmen kívül hagyó cégek árbevételük 4 százalékának megfelelő pénzbüntetésre számíthatnak, és a zsebükre még a multik is érzékenyek, vagy ők érzékenyek csak igazán; eddig az eltérő fogyasztói preferenciákra és az országonként változó szabályozásokra hivatkozva söpörték le a vádakat, de erre mostantól nem lesz lehetőségük.

Még az se kizárt, hogy a Coca-Cola karácsony tájékán mostantól itt is az eredeti télapóval fogja reklámozni a fekete cukros löttyöt!

Share Button
Ennyien olvasták: 502

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.