Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Délutáni beszélgetések

Központ szeptember 26, 2016 Humor

– Mondja csak, szomszéd, nézte-e az esti híradót?

– Csak nem a nyugdíjemelésről volt szó?

– Nem, dehogy. Magának mindig ezen jár az esze. Azt hiszi, hogy minden két hétben nyugdíjat emelnek. Ráadásul majd euróban fizetnek… naná, hogy…

– Jól van, nyugi, ne gerjedjen be. Ebben már én sem reménykedem. Csak éppen azt nem értem, hogy miért csökkentik a műsoridőt a tévében?

– Hogy mit? Maga megzakkant! Méghogy csökkentik a műsoridőt…és ezt mikor tapasztalta?

– Miért, maga nem látta, hogy a háttér egyszerre csak piros lesz, és csak úgy, a semmiből megjelennek a szerzői jogok? És mi van, ha épp akkor szünetel az adás, amikor a nyugdíjemelésről beszélnek…

– Na, én megnyugtatom, hogy nem a maga nyugdíjáról beszélnek. Annál sokkal fontosabb dolgok történnek manapság. Ha nem vágott volna a szavamba, most már tudná, hogy valahol Los Angeles környékén lelőttek egy ártatlan embert.

– Csak nem Pokémont keresett valamelyik parkolóban?

– Na, ide figyeljen. Ne humorizáljon, mert ennek nincs helye most, amikor annyi szörnyűséget követnek el világszerte. Szóval, arról van szó, hogy egy embert lelőttek, és a rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest.

–  Gondolom, most azt következik, hogy az indítékról semmi bizonyosat nem tudnak, és hogy az ügy nem hozható kapcsolatba…

– Pontosan. Ezt meg honnan tudta?

– Kérem, higgye el, ez így szokott lenni mostanában. A sógorom például a hetekben ment ki „Németbe”, őt sem hozták kapcsolatba senkivel, de szóba sem álltak vele. Már gondolkodik a hazatérésen.

– Maga tényleg komolytalan. Pedig ha a dolgokat komolyan venné, akár meg is érthetné a körülöttünk zajló folyamatokat.

–  Már elnézést, de milyen folyamatokról beszél?

–  A világ változóban van. Régebb az emberek dolgozni akartak, ma már csak pénzt akarnak keresni. Régebb a közösségi életet szerették, ma már uralkodni akarnak. Elvenni azt, ami a másé. Egyszerű, nem?

– Nem egészen. Hisz a közösségi érzés megmaradt, és ezt az olimpia is bebizonyította.

– Ezt meg hogy érti?

– Úgy, hogy ott bizony tömegével doppingoltak, és mind-mind piszok jó eredményeket értek el. Látja, itt a piros, hol a piros!? A lényeg, hogy kit kapnak el a végén. Még izgalmas is, nemhogy hasznos.

– Na, ide figyeljen, magával nem vitatkozom többet, mert így nem megyünk semmire.

– A fenébe, megint „lefagyott” az adás!

Demeter Attila

 

Share Button
Ennyien olvasták: 688

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.