Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

HETI HETES

Molnár Tibor augusztus 22, 2015 Humor

A hét szexijei. Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, a bhutáni király lett a világ legszexibb vezetője a Hottest Heads of State portál szerint. A 199 állami vezetőt felsorakoztató lista utolsó helyére Kim Dzsong Un került. A válogatás azonban elég randomnak tűnik, már csak azért is, mert említett bhutáni király úgy néz ki, mint egy hormonzavaros kínai úszónő.

7es

A második helyre a mexikói elnököt, Enrique Peña Nietót választották, a harmadikra a spanyol királyt. A legvonzóbb női állami vezető Argentína elnöke, Cristina Fernández de Kirchner lett, ő az összesített rangsorban a negyedik.

Victor Ponta a harmincnyolcadik, de így sem sikerült megelőznie a huncut mosolyú Orbán Viktort, aki a 36. legszexibb vezető lett. Klaus Johannis elnököt csak a 70. helyre sorolták, de így is jóval megelőzi a Batman-bajszos Áder Jánost, Magyarország köztársasági elnökét, aki a 158-dik, és akinél még Ferenc pápa(125.) is szexibb.

A hét degeneráltjai. Az Evenimentul Zilei átolvasta a nép által választott képviselők szakmai önéletrajzait; a szokásos szakmai és nyelvismereti kompetenciák felsorolása mellett egyes képviselők érdekes jártasságokat is felsoroltak.

Egy szakmai önéletrajz elvileg arra hivatott, hogy a választók előtt bizonyítsa, miért rátermett a parlamenti munkára a képviselő. Ilyen tekintetben a PSD választói megnyugodhatnak: a párt képviselőcsoportjának vezetője, Marian Neacsu tagja a Nemzeti Madártenyésztők Egyesületének (vélhetően nemcsak ő, hanem a képviselők zöme is, azért nézik madárnak a választókat), és ami fontosabb, nagyon ért a számítógép használatához: prezentációkat, táblázatokat tud készíteni, és a világhálót is magabiztosan böngészi.

A számítógép használatában való jártasság a PNL képviselőjét, Cristian Constantin Romant is jellemzi, aki megjegyzi, hogy ismereteinek részét képezi a „WORD, EXCEL, Internet, elektronikus posta”. Mások elsősorban a művészi hajlamaikra büszkék: a PSD-s Cristina Nichita ért a divathoz, a pszichológiához, az irodalomhoz és a költészethez. Az egyszerű számítógép-használaton túl a PSD-s Ioan Benga a faxhoz, a nyomtatóhoz és a scannerhez is ért, továbbá képes „fizikai mértékegységeket mérni”, akár műszerek segítségével is.

Szegény nép…

A hét ragtapasza. A régi vicc szerint a fehér csokit azért találták ki, hogy a néger gyerekek is tudják összemaszatolni magukat (nagyon régi vicc, a néger még polkorrekt kifejezés volt). Az alábbi viszont – sajnos – nem vicc: hétköznapi rasszizmust látott egy „svéd” abban, hogy a sebtapaszok a fehérek testszínéhez igazodik, ezért az Apoteket hálózat elkészítette a maga „rasszkompatibilis ragtapaszkészletét”. A kardinális kérdésre egy kolumbiai bevándorló rádiós mámi hívta fel a figyelmet, a beszédes nevű Vardagsrasismen.nu (hétköznapi rasszizmus) bloggere. Paula Dahlberg szerint ez a fehérközpontú gondolkodás valójában rejtett rasszizmus, az Apoteket viszont állítja: nem a blogger hatására dobták piacra sötétebb ragtapaszaikat, de kétségtelenül azért, hogy ezzel is elősegítsék a rasszizmus visszaszorítását.

Nemrégiben pedig azért vontak vissza több tízezer játékbabát a forgalomból, mert egy másik hibbant szerint a ruhájuk az auschwitzi haláltáborok foglyainak viseletéhez hasonlított. Amiatt egyelőre még nem reklamált senki, hogy a hintőpor és a pelenka is fehér, illetve, hogy mindig csúnya kirekesztő fehér hó esik, de bizonyára már nem sokáig várat magára.

Svédországban mindenkinek elment az esze???

A hét kommentje. Kunhalmi Ágnest bizonyára sokan ismerik a tévéből: ő egy fiatal és erőst szemrevaló MSZP-s politikushölgy. Facebook-oldalára egy igencsak szexisre sikeredett szelfit posztolt a minap, dőltek is a dicsérő kommentek. „Kegyed a legszebb magyar politikushölgy!” – írta be egy idős, feltehetőleg ős-emeszpés bácsi, amire alulírott odapoénkodta: „de csak Lendvai Ildikó után”. Ezt nyomban le is reagálta egy szintén nyugdíjas néni:

„Hátrább az agarakkal, a mi nyomorunkhoz semmi közöd, mi nem ugatunk bele hogy Erdélyben mennyi legyen az adó, 9%-os áfát mégis könnyebb fizetni, mint 27-et. Ne egy nővel bunkóskodj, hanem azzal, hogy ahova nem fizetsz adót, ne ugass bele, hogy ki kormányozzon, mert nem te viseled a következményét. Ez csak inteligencia kérdése. Hála Istennek Veszprémben meg lett semmisítve a szavazatotok, de az okozott károtokat viselni kell, mert Budapest az őszi választásokon miattatok esett el. Azzal az egy mandátummal Orbán átírta választás előtt az önkormányzati törvényt, hogy nyerni tudjon, mert tavasszal hajszálon múlott hogy a főváros fenékbe rúgja. Szégyelhetnétek magatokat, semmi közötök a mi választásunkhoz. Az állampolgárság ilyen esetben csak gesztus, normális embernek eszébe sem jutna, hogy más ország életébe bele szóljon. Erre kellettetek neki, hogy száz évig a ti segítségetekkel uralkodjon rajtunk. Még szerencse, hogy Veszprémben elvesztette a jutalmatokat, persze azóta meg akasztatni akar. Nektek adjuk, vigyétek magatokhoz”

No comment. Illetve csak annyi, hogy nem egyedi esetről vagyon szó: percek alatt több tíz hasonló hangvételű beszólás érkezett a viccesnek szánt beírásra. Hát, feleim, bizony így viszonyul hozzánk, erdélyiekhez a magyarországiak ütődöttebb fele…

A hét közgazdasági megállapítása. Románia olyan iramban fejlődik, hogy már ma jobban élünk, mint holnap.

A hét dumája. A barátnőm megkérdezte, hogy miért nem úgy szeretkezek vele, mint a filmekben. Miután odabilincseltem az ágyhoz, elfenekeltem, és bőrtangát húzva „ó máj gád bébi”-t ordítoztam, kiderült, hogy nem ugyanazokat a filmeket nézzük.

A hét mondása. „Nem a berúgás a cél, de útba esik” (Tibi atya)

Share Button
Ennyien olvasták: 1074

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.