Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Hírcsárda

Molnár Tibor október 21, 2016 Humor

Jeti a Somin! Hatalmas, fél méter hosszú, harminc centi széles és értelemszerűen ismeretlen eredetű lábnyomokat fedeztek fel hétfőn a Somostetőn, az állatkert bejárata mellett, amelyeket a „City’Us, Altius, Milvius” természet- és vadvédelmi egyesület orientalista nyomszakértője szerint egy jeti hagyhatott hátra. A szakember elmondta azt is, hogy a szírekhez és afgánokhoz hasonlóan a Himalájában élő jetik is elkezdtek az utóbbi időben Európába migrálni, de nehéz őket beazonosítani, mert ők se hajlandóak ujjlenyomatot adni, nem hagyják magukat lefényképezni, és többségük hamis nepáli útlevéllel rendelkezik. Figyelmeztetett, hogy amennyiben jetivel találkozunk, ne hangoskodjunk, ne próbáljunk felemelt karokkal magasabbnak látszani, és semmi esetre se tetessük magunkat halottnak, mert a jetinek van egy olyan hülye szokása, hogy eltemeti a talált hullákat öt méter mélyre. Olyankor is villámgyorsan és észrevétlenül térjünk ki az útjából, ha nővel van, mivel roppant féltékeny: ahogy a paranoiás anyamedve mindig azt hiszi, hogy bántani akarjuk a bocsait, úgy a jeticsávó is feszt meg van győződve arról, hogy le akarjuk csapni a mancsáról a jeticsajt.

Néhány további érdekesség a jetikről:

Kevesen gondolnák, de roppant fejlett humorérzékkel bírnak. Kedvenc szórakozásaik egyike, hogy éjszaka odalopóznak az alvó alpinisták sátraihoz, és összebogozzák a bakancsfűzőiket, aztán reggel a közeli bokrokban röhögik a csetlő-botló hegymászókat. Máskor meg egyszerűen csak halkan befekszenek közéjük, és azon szórakoznak, ahogy felkeléskor ijedtükben szörnyethalnak.

A jeti számára nagyon fontos a család, a hagyományos keresztény értékek. A legjelentősebb családi esemény a jetigyerekek konfirmálása, ezt igen komolyan veszik, már hároméves koruktól járatják őket kátéórákra. Egyéb vallási ünnepeik közül feltétlenül említést érdemel még a híres katmandui búcsú, amikor testületileg felkerekednek, és elzarándokolnak a fővárosba, még a nagyszülőket is viszik. Ezt az eseményt a Gangesz televízió mindig élőben közvetíti.

Intenzív társadalmi életet élnek, szívesen eljárnak szimfonikus koncertekre, színházba, moziba. Viszont télen a Himalája még nekik is egy kicsit hűvös, ezért ilyenkor jobbára csak ülnek a barlangban, lencsét válogatnak, szőnyeget és terveket szőnek, Markó Béla-verseket olvasnak fel egymásnak, a jetiasszonyok pedig a férjeik zokniját stoppolgatják.

Vásárhelyi bulvárlap indul. A Központ munkatársai utcai és kocsmai felmérést végeztek múlt héten, és a járókelők meg az ülősörözők kérdezgetése során kiderült: igény volna egy vásárhelyi bulvárlapra, nagyon is. Így tehát, hallgatva az utca hangjára és a kocsmák zajára, jövő héttől fogva hetenként külön színes, szagos, négyoldalas bulvár-melléklettel kedveskedünk pletykaéhes olvasóinknak; arról, hogy mi legyen a hiánypótló kiadvány címe, a Központ honlapján lehet majd szavazni, illetve választani a „Tátti!”, a „Pista legyek, ha nem igaz!” és az „Eldobod az agyadat!” verziók közül. Kedvcsinálónak íme néhány, a jövő heti első bulvár-különkiadványunkba tervezett cikk címe:

☻ Peti András alakváltó gyíkember?

☻ Dancs Annamari nagyapás szülést tervez

☻ Való Világ az Erdély TV-ben – a már biztos villalakók: Csegzi Sándor, Soós Zoltán, Vass Levente, Csép Andrea, Smaranda Enache, Illés Ildikó és a főtéri mindigdurcás mérleges néni

☻ Koszikát elrabolták az ufók, majd sírva hozták vissza, mert effektíve lyukat beszélt a hasukba – interjú egy pórul járt ufonautával

☻ Spágazsolti jelöltségének kulisszatitkai, avagy mivel szorongatja Kelemen tökét – egy régi kelementelki legénybúcsúba vezetnek a szálak…

Székelyfogás Bukarestben. Bukarestiek százai hívták kétségbeesve az 112-t kedd reggel, amikor észrevették, hogy egy székely szabadon kószál az utcán, veszélyeztetvén a főváros területi egységét. Szemben a nagyszebeni medveboccsal, akivel barbár módon bántak el, a székellyel kíméletesek voltak a hatóságok: altatólövedékkel elkábították, majd visszaszállították Székelyföldre.

„Habár ártalmatlannak tűnt, bármelyik pillanatban megvadulhatott volna, autonóm területet követelve magának Bukarestben, hiszen mégiscsak egy székelyről van szó” – mondta a székelyt meglövő vadász, majd hozzátette: „Most már úton van Székelyföld felé, visszavisszük Kézdivásárhelyre. Mélyen le van szedálva, hiszen nem kockáztathatjuk, hogy útközben felébredjen, és román területeket támadjon meg”. (A tnr nyomán)

Újabb vásárhelyi szexbotrány. Még jóformán el se csitult az előzetesben ülő Apostolache körüli vihar, máris itt van a következő szexbotrány! (Ahogy bizonyára ismeretes, egy vásárhelyi hatvanéves zenész-koreográfus több (nő)társával közösen szex-szektát hozott létre még évekkel ezelőtt. A befűzött, majd utólag agymosott, de eredendően sem túl agyas, jobbára fiatal színis lányokat a perverz Apo apó szexuálisan kihasználta, vagyis beteg szex-szeánszokon őket nemileg abajgatta, a külvilágtól elszigetelte – miközben magát félisten-guruként tiszteltette –, intellektuálisan, emocionálisan és financiálisan zsarolta, valamint éheztette, azaz túrós makarónival és dzsemes kenyérrel táplálta.)

Nos, a minap egy neve és beceneve elhallgatását kérő DILICOT-nyomozó az alábbiakat nyilatkozta lapunknak: „A sorozatgyilkosoknál ismert jelenséggel, azaz személlyel, egy ún. utánzóval van dolgunk, akik igyekeznek minél pontosabban lemásolni az általuk venerált bűnöző által végrehajtott bűncselekmény(eke)t. Nemrég őrizetbe vettünk egy hatvanegynéhány éves nőszemélyt, bizonyos L.P.T.-t, akivel szemben alapos a gyanú, hogy Apostolache tetteiből ihletődve majdhogynem identikus tetteket bűncselekedett: fiatal informatikushallgató fiúkat édesgetett magához, szennyes alsógatyáikat és agyukat átmosta, magát gurinának becéztette, szexuálisan az ifjakat kihasználta, továbbá tejfölös spagettivel és a kebleire kent barack-dulcsácával etette. Apostolachéhoz hasonlóan őt is előzetes letartóztatásba helyeztük.”.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 715

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.