Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Kampányízű vacsoracsata

Molnár Tibor február 7, 2018 Humor

Vacsorázni hívta múlt pénteken Kolozsváron Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét és a történelmi egyházak helyi képviselőit Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Karácsony Gergely Párbeszéd-elnök és egyben az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Az erdélyi körúton tartózkodó két magyarországi ellenzéki politikus előzőleg egy nyilvános fórumon vett részt a Szabadelvű Kör szervezésében.

Kelemen el is fogadta a meghívást: „Aki velünk találkozni akar, és kíváncsi a véleményünkre, azzal mi találkozunk. Ez a magyarországi politikai pártokra kettő kivételével érvényes: sem a Jobbikkal, sem a Demokratikus Koalícióval nem tartunk fent intézményes kapcsolatot, és ezt nem is tartom ebben a pillanatban lehetségesnek” – mondta.

A főtulipántos tájékoztatása szerint a találkozón a két magyarországi politikus elsősorban a román-magyar viszony alakulásáról érdeklődött, és ő vázolta az erdélyi magyar közösség törekvéseit és a problémáit. (Valójában a hargitai hóhelyzetről is érdeklődhettek volna, mert az is kábé annyira érdekli őket, mint a román-magyar viszony, vagy az erdélyi magyarok helyzete úgy általában.) Ugyanakkor megismételte a szövetség már korábban ismertetett álláspontját a magyarországi választásokról: az RMDSZ a Fidesz-KDNP nemzetpolitikáját jónak és folytatandónak tartja. „A vacsorán megkérdezték, hogy szerintünk mit kellene tenniük Erdélyben a választási kampányban. Nagyon őszintén azt mondtam: semmit. Teljesen fölösleges időtöltés és energiabefektetés lenne, hiszen én azt gondolom: az erdélyi magyar emberek világosan tudják, hogy kire szavazzanak” – idézte fel Kelemen Hunor a vacsin elhangzottakat.

Molnár Gyula és Karácsony Gergely szombaton Marosvásárhelyre látogatott, ahol többek között Markó Béla volt szövetségi elnök fogadta őket. Nem tudni, miről csevegtek Markóval a rövid sajtótájékoztató előtt és után, az viszont elég érdekes volt, hogy Molnár Gyula egy hatalmas PSD-plakát előtt állva nyilatkozott a sajtónak.

Share Button
Ennyien olvasták: 537

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.