Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Kvótanépszavazás – mi is a tét?

Molnár Tibor szeptember 29, 2016 Humor

„Október 2-án az emberség a tét” a címe ama cikknek, amelyet a Transindex közölt múlt pénteken; valójában a „Ne népszavazz!” Facebook-kampány kezdeményezőinek felhívásáról vagyon szó, melyet, a portál állítása szerint az „aktivisták” juttattak el a szerkesztőségbe. A kvótanépszavazás erdélyi bojkottálására buzdító eksön „néhány magánember erőfeszítése, de nem magánügye. (…) Nincs mögöttünk párt vagy csoportérdek, csak magunkat képviseljük, és azt, hogy nem hallgathatunk tovább. Nincsenek erőforrásaink, nem támaszkodhatunk csak a saját hangunkra, kreativitásunkra, ezért mindenkinek a segítségére számítunk! Időnk kevés, ezért nem oktatni és kioktatni akarunk, hanem hangot adni arról, a népszavazás rossz és felesleges, a bevándorlók a háborúból menekülnek és nem terroristák”. Annyira magánemberek, hogy még azt se lehet tudni, kik ők, ugyanis nem firkantják alá a kiáltványt.

„Úgy döntöttünk, nem fogjuk ölbe tett kézzel nézni és hallgatni azt a gyalázatot, ami Magyarországról ömlik felénk” – írják továbbá az önaktivizált buzgómócsingok, de megtudjuk azt is, hogy „a menekültek nagy része anya és gyermek”. Ami már nem is csúsztatás, hanem egyenesen szemenszedett, pofátlan hazugság. A tavaly nyári migráns-rajzáskor még akadt köztük elvétve egy-egy kiskorú és nőnemű is, de mióta bedugult a balkáni szárazföldi útvonal, az olaszok által a tengerből kipecázottak 99,5%-a férfi, ráadásul fiatal, katonaviselt férfi. Elég megnézni egy mentési videót, a Youtube-on rengeteg van. Még hogy nagy részük anya és gyermek, hát egy frászt! Szomorú migránsgyerekek fotóival spékelik meg az összemosásoktól és igaztalanságoktól hemzsegő közleményt; „Aki terroristának állítja be őket (az anyákat és gyermekeket – szerk. megj.), az tudatosan manipulál” – fogalmaznak, holott ekkora marhaságot nyilván soha senki nem mondott, hogy az óvodáskorú migránsgyerekek terroristák lennének. Amúgy a fészbukos „Ne népszavazz!” libkampány nem egy kimondott sikersztori: egy hét alatt csupán háromszázan „érdeklődtek” iránta, illetve kábé másfél ezren osztották meg, túlnyomó többségben magyarországi elv-társak.

Bizonyára köztudott, hogy a Transindex korábban Kelemen Hunor tulajdona volt, a mostani tulajdonosa pedig az a Kelemen Attila Ármin, aki pár éve Markó Béláról írt ajnárkönyvet. Arról a Markóról, aki a napokban szintén megszólalt kvótanépszavazás-ügyben, mondván, hogy az nem az erdélyi magyarok ügye, és egyben, átvéve a balliberális sakálvokál rágalom-mantráját, migránsellenesnek titulálva a magyar kormányt. „Nem helyes olyasmiről szavazni, aminek aztán nem érzi a következményét a saját bőrén valaki” – egész pontosan ezt találta mondani. Miközben Móricka is tudja, hogy a kvótanépszavazás kimenetele nemcsak Magyarország, hanem egész Európa, így az erdélyi magyarok sorsára is kihatással lehet. Nem kicsit, nagyon.

„Ott szavazz, ahol élsz, ahol dolgozol, ahol adózol!”

Újabban ezt vágják a pofánkba lépten-nyomon az „anyaországi” magyarok (lehet ezt is idézőjelbe kéne tenni, legalábbis azok esetében, akik nem állnak meg itt – 444-es, hvg-s, indexes (bér)kommentelők és társaik –, hanem büdösrománoznak, bocskorosoznak, bozgoroznak(!) meg hasonló kedves főnevekkel és jelzőkkel illetnek bennünket, erdélyi magyarokat). Kapásból legalább húsz ellenérvet lehetne felhozni az idézett helyreutasítás ellen, de helyszűke miatt be kell érnünk eggyel:

Kedves magyarországi nemzettársam! Hidd el (vagy, ha nem hiszed el, akkor nézz utána), hogy ama státusz, hogy te ma a Történelem által durván kipotyolt rántotthús, azaz a mai Magyarország területén élsz, és nem az első világháború után lefarigcsált részek egyikén, az nem a te érdemed, nem is a szüleidé, nem is a nagyszüleidé, hanem csupáncsak a vak véletlen műve. Ha anno a trianoni térképrajzoló eltüsszentette volna magát vonalhúzás közben, akkor most te is, aki jelenleg Szegedről, Debrecenből, Sátoraljaújhelyről, Sopronból vagy Bácsalmásról osztod nekünk az észt és a sértéseket, ugyanúgy „határon túli” magyar lennél, mint a temesvári, a kassai, a szabadkai vagy épp a marosvásárhelyi. Úgy bizony!

Ugyanakkor, ha nagyon általánosan, „magyartalanítva” tekintjük a kérdést, akkor kijelenthető: bármely ország bármely állampolgárának igenis beleszólása van bármibe, ami az illető országgal kapcsolatos, bárhol is éljen. Mert az állampolgárságot nem lottón szokás nyerni, hanem azt az állampolgár, így vagy úgy, de kiérdemelte, ami által azt a jogot is megkapta, hogy a neki állampolgárságot adományozó ország ügyeibe „belekotnyeleskedjen”.

Kutya farkán vitézkötés

A kvótanépszavazás apropóján Csíkszeredában is plakátokat ragasztottak ki a magyarországi Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái múlt héten, egyet a csíkszeredai magyar főkonzulátus előtti Gloria Victis (1956-os) emlékműre; a plakáton mindössze ennyi olvasható: „Tudta? Szíriában háború van.”. De nemcsak Csíkban trollkodtak a viccebek: Szatmárnémetiben az EMNP népszavazásos plakátjára nyalták rá a sajátjukat – amitől, a Transindex cikkírója, Kertész Melinda szerint „egy kicsit visszaállt helyére a földgolyó elbillent tengelye” –, továbbá Gyergyószentmiklóson és a közeli falvakban, Kézdivásárhelyen, Baróton, Nagyváradon, Kolozsváron, Nagykárolyban és Marosvásárhelyen is tucatnyi „vicces” plakátot pattintottak ki kétfarkúék.

Tehát mi, erdélyi magyarok ne ugassunk bele a magyarországi kvótanépszavazásba, de a magyarországi viccpárt erdélyi zavarkeltése örvendetes és kívánatos. Éljenek a transindexes kettős mérce és a dupla kutyafarok hívei!

Share Button
Ennyien olvasták: 915

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.