Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Megy a gőzös…

Molnár Tibor január 11, 2018 Humor

„Sikerült véglegesen megoldani az átszállás nélküli vasúti közlekedést Marosvásárhely-Budapest és vissza útvonalon. A jelenlegi, január 10-ig érvényes ideiglenes megoldás, miszerint a Marosvásárhelyről közlekedő vagonokat Kolozsváron hozzácsatolják a budapesti járathoz, véglegessé vált. A Román Vasúti Társaság vezetőségével egyeztetve a mai napon a vezérigazgató, Szentes József, megoldást talált és biztosított arról, hogy 2018-ban átszállás nélkül közlekedhessenek a marosvásárhelyiek Budapestre és vissza. Kiemelten fontos ez az intézkedés, ezáltal ugyanis sikerült megakadályozni, hogy Marosvásárhely teljesen el legyen zárva a nemzetközi forgalomtól, és a mi feladatunk, hogy használjuk és népszerűsítsük ezt a lehetőséget, úgy külföldön, mint itthon” – adta világ tudtára az örömhírt Csép Andrea marosi RMDSZ-es képviselőnéni a minap a fészbukján.

Ha ez nem sikersztori, akkor semmi nem az! Egy érdekünket-képviselőnőnek sikerült elérnie egy magyar, egykori eremdéeszes csávónál a… sztátuszkvót! Váu! Miközben a vásárhelyi (vidrátszegi) reptér felújítási munkálatai december közepe óta stagnálnak, a „kedvezőtlen időjárási körülmények” miatt, pedig azóta is gyakorlatilag tavasz van, még éjjel se nagyon süllyed a hőmérséklet fagypont alá. Ami már azért is örvendetes, mert repülőjárat híján döcöghetünk továbbra is tizenvalahány órát Vásárhelytől Pestig vonaton, hála a Szövetségnek, de legalább nem fagyunk bele a vagonokba.

Bulgárománia. „Ez remélem komoly, bátya, mert viccnek kicsit durva lenne” – szólt a székely favágó az erdőben a komájához a régi viccben, amikor amaz lecsapta az egyik lábát a fejszével, és az alábbi is komoly, még ha (rossz) viccnek is tűnik: egy bizonyos Boris Kamenov három északnyugat-bulgáriai megye lakóinak szervezne népszavazást, hogy Bulgárián belül autonómiát vívjanak ki, és azt követően/vagy egyesüljenek Romániával. Boris bátyó a bulgáriai korrupcióval indokolta kezdeményezését: „Nem szabad partnereknek lennünk a korrupcióban” – mondta, majd hozzátette, hogy Bulgária északnyugati részének lakói mindig is a „valós demokráciáért” küzdöttek.

Ama kérdésre, hogy mi az oka annak, hogy az illető megyék Románia részévé akar(ná)nak válni, habozás nélkül azt válaszolta: a román igazságügyi rendszer hatékonyabb. „Az ő igazságügyi rendszerük sokkal demokratikusabb és reformáltabb a miénknél” – jelentette ki a Montana, Vidin és Vraca megyében bimbózó szeparatista mozgalom elindítója, röhögés nélkül. Elmondta továbbá, hogy Romániának is benyújtja majd a hozzácsatolási kérelmet, amint a régió elnyeri függetlenségét.

Nem ismerjük a bulgáriai igazságszolgáltatás állapotát (hiába szomszédos ország, valójában annyit tudunk róluk, hogy Szófia a fővárosuk, finom a savanyú uborkájuk, és olcsóbban lehet nyaralni Albenán, mint Mamaián), de ezek szerint ők se nagyon az itteni viszonyokat, legalábbis táváris Kamenov nem. Mert ha valaki Romániához szeretne csatlakozni, ráadásul a fenti indoklással, az vagy totál nincs képben velünk kapcsolatban, vagy csak simán nem normális, hiszen – finoman fogalmazva – Romániát évek óta gyakorlatilag egy bűnszövetkezet vezeti, ahol a DNA látszólag megfingat ugyan néhány gazembert, de valójában az egész cirkusz csak kirakat-rendcsinálás, politikai boszorkányvadászat, alibizés.

Időközben a Pruton túli román nemzettestvérek is lereagálták a hírt, imigyen: „Mi is sokat iszunk, frátyé, de azért annyit sose, hogy egyesülni akarnánk Romániával”.

Share Button
Ennyien olvasták: 872

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.