Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Migránsok Székelyföldön?

Molnár Tibor február 23, 2018 Humor

„Meg nem erősített hírek szerint a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadandó migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom. Kovászna megyeszékhelyén kívül Kézdivásárhelyre és Csíkszeredába is nagyobb létszámú migránscsoportok letelepítését tervezik. Feltehetően megállapodás született Soros György és a román vezetés között Magyarország megzsarolására, amely szerint, amennyiben Magyarország nem fogadja be az Unió által ráerőltetni szándékozott migránsokat, akkor Székelyföldet elárasztják jobbára fekete-afrikai migránsokkal.”

Néhány hete bozóttűzként terjedt a fenti „meg nem erősített” hír a fészbukon, de aztán ugyanolyan gyorsan, pár óra múlva kiderült, hogy csupáncsak egy kamuportál álhíréről van szó, migránsok Székelyföldre való betelepítéséről, legalábbis egyelőre, szó sincs. (Egy álhírt, értelemszerűen, annál könnyebben eszünk meg, minél hihetőbb, minél valószerűbb; ha azt halljuk-olvassuk, hogy ufó landolt a Színház-téren, az Ismeretlen Katona leszállt a talapzatról, és beült a mekibe hamburgerezni egyet, vagy hogy Tánja elefánt olyan hevesen kezdett csapkodni a füleivel, hogy a levegőbe emelkedett és elrepült, max legyintünk vagy röhögünk egyet. Ellenben, ezt a migránsost azért vették be sokan, mert tulajdonképpen hihető, sőt: Románia már befogadott pár száz migránst az elmúlt két évben, csak nem dicsekedtek vele. Fokozta a hihetőségét az is, hogy kétség nem fér hozzá: ha allahments elkezdődnének a tömeges betelepítések, Székelyföld prioritást „élvezne”.)

Igen ám, csak jóformán még le se csengett a fenti álhír, két napra rá a Román Katasztrófavédelem (IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) parancsnokhelyettese, Cristian Radu ezredes egy gyulafehérvári sajtótájékoztatón bejelentette (és ez már valós hír!): elkezdték nagy menekülttáborok kialakításához szükséges konténerek beszerzését. Hoppá!A mobil konténertáborok jelentős részét a Bánságban – Temes és Krassó-Szörény megyében – tervezik elhelyezni, ahol a Szerbia felől érkező kontinensfoglalók törnek be az országba. Pontosabban 36 (harminchat) mobil migránstáborról vagyon szó, mivel „Románia migránsok tömeges érkezésére készül”. Elmondta továbbá, hogy 2020-ig a katasztrófavédelmet bárhol felállítható „menekült”táborok kialakítására alkalmas speciális konténerekkel szerelik fel, valamint azt is, hogy „jelenleg nincsenek olyan információink, amelyek egy küszöbönálló válságot vetítenének előre, a migrációs kockázat mérsékelt, de nem elhanyagolható annak veszélye, hogy a Románián áthaladó migráció a jövőben tömegessé válik”.

Ez kicsinyég szembemegy azzal, amit először mondott, nem? Idézzük még egyszer: „Románia migránsok tömeges érkezésére készül”. Hát ez, lássuk be, baromira aggasztó! Hogy miért? Azért, mert Románia soha nem szokott (fel)készülni semmire; itt mindig mindenkit minden felkészületlenül, meglepetésszerűen ér, hogy csak az útügyet és a decemberi havazásokat említsük. Úgyhogy ha “Románia migránsok tömeges érkezésére készül”, akkor ama migránsok meg is fognak érkezni, tömegesen és hamarosan, efelől senkinek ne legyen semmiféle kétsége. Hacsak nem állítjuk oda a miniszterelnök asszonyt a szerb–román határra. Monokiniben.

Share Button
Ennyien olvasták: 1001

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.