Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Oroszlánok, medvék és egyéb állatfajták

Molnár Tibor november 10, 2017 Humor

Langyleók. Párosodó hímoroszlánokat kapott lencsevégre a kenyai Maasai Mara Nemzeti Vadrezervátumban egy turistacsoportot vezető fotós a minap, a kormány pedig komolyan kivizsgálná az esetet. Ezekiel Mutua, a kenyai cenzori hivatal vezetője az alábbiakat nyilatkozta a szokatlan eset kapcsán: „További vizsgálatokra lesz szükség, hogy bebizonyosodjon, biztosan hímekről van szó, mert ez nem normális. Valószínűleg azért viselkednek így, mert a homoszexuális látogatók befolyással voltak rájuk helytelen viselkedésükkel. Valahonnan másolniuk kellett ezt, sosem hallottam ilyenről, hogy ez megtörténhet. A démoni szellemek, amelyek hatással vannak az emberekre, úgy tűnik, már az állatokat is behálózták. El kell szigetelni ezeket az őrült oroszlánokat, és tanulmányozni kell a viselkedésüket, mert ez abnormális”.

Közben szerkesztőségünk telefonon elérte a neves arab származású dél-afrikai oroszlánológust, Lion-el-Nagyonmessit, aki szerint a hímoroszlánok nem a nyugat-európai meleg turistáktól lesték el a dolgot, hanem az alábbiak miatt kezdték el kevinszpészizni egymást:

► Rengeteg idejük van, mivel csak a nőstényoroszlánok vadásznak; a hímoroszlán naponta ötvenszer párzik (lásd Wikipédia vagy Animal Planet), és ha az asszonyok mindig odavannak zebrászni, megpróbálják úgy teljesíteni a napi penzumot, ahogy tudják

► Túl sokszor nézték meg a Madagaszkár-rajzfilmeket, amelyeknek egyik főszereplője, az oroszlán Alex meglehetősen férfiatlanul, azaz hímtelenül viselkedik: folyton locsog, kelleti magát, táncol meg satöbbi

► Nemrég genderszak indult a kenyai CEU-n

► Keverik Irwin Shaw-t, Az oroszlánkölykök íróját Oscar Wilde-dal, pedig nem is voltak kortársak

► Megtudták, hogy Az oroszlánkirály főcímdalát Elton John énekli

Vinettázó maci. Betört egy tusnádfürdői lakóházba, és kirámolta a hűtőszekrényt egy medve múlt szombaton, az X-Faktor közben. Az érintett háziasszony elmondta: a medve a bejárati ajtót betörve hatolt be a ház konyhájába, ahol kinyitotta a hűtőszekrényt, és a zsírt, valamint a kikavart vinettát emelte ki belőle. A ház lakói a nagy zajra felébredtek; amikor a férfi felkapcsolta a villanyt a konyhában, az állat az udvarra menekült a zsákmányolt élelemmel, és ott fejezte be a vacsit. Gyorsan tárcsázták a segélyhívó számot, de nem érkezett segítség, mivelhogy ugyanabban az időpontban egy közeli panzióhoz is medveriasztani hívták a hatóságokat.

Kioknyomoztuk, hogy vajon történtek-e még más hasonló macincidensek a környéken, és kiderült, hogy… bizony történték! Íme néhány kevésbé szokványos közülük:

► Egy kézdiszentkirályi asszony arra ébredt múlt szerdán hajnali háromkor, hogy egy hatalmas, büdös, szőrös dög horkol a fülébe, de eleinte rá se bagózott, mert azt hitte, hogy csak a férje ivott megint három deci pálinkával többet a kocsmában, aztán kiderült, hogy egy medve a hálótársa, de szerencsére nem bántotta, mert előzőleg bevedelt két ötliteres korsó málnabort a pincében, és csak másnap este tért magához

► Egy csíkszépvízi fogadósnő másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, és időlegesen megsüketült, amikor villanyt gyújtott a nyárikonyhában, és a szikrától berobbant a helyiség; mint utólag kiderült, egy medve felzabálta az összes fuszulykás zakuszkát, és utána telefingorászta a helyiséget

► Egy felsősófalvi tanya gazdája még az előbbieknél is jobban elcsodálkozott: hazatértekor egy medve csücsült a karosszékében, szivarozva, és éppen pizzát rendelt telefonon, mivel semmi kedvére valót nem talált se a hűtőben, se a spájzban

Tulipán(os)keltető.  A politika ma már szakma, és nem lehet cinikusan tekinteni rá – hangzott el múlt vasárnap a Kolozsváron zajló EPI (Erdélyi Politikai Iskola) ünnepélyes megnyitóján. Kelemen Hunor „szövetségi” elnök kijelentette: a politika ma már szakma, és nem lehet más feladata, mint a közjó szolgálata, kisebbségi helyzetben pedig ezen túl kifejezetten az erdélyi magyar kisebbség képviselete is. „A politikára nem lehet cinikusan tekinteni, mint a hatalom megszerzésének és megtartásának műveleti technikájára, mert különben hibát hibára fogunk halmozni” – fogalmazott. (És nem szakadt le a plafon!)

Elmondta azt is, hogy az RMDSZ etnikai alapon szerveződik, és ennek így is kell maradnia, miután a román pártok semmit nem ajánlanak a magyar kisebbség számára. (És az RMDSZ ugyan biza mit ajánl a magyar kisebbség számára? Négyévente előkotorjátok az íróasztal legalsó fiókjából az autonómia-tervezetet, és azt pantomímezitek, hogy kezditek leporolni.) Végezetül arra is felhívta a figyelmet a Markó-padawan, hogy a román–magyar párbeszéd fontos, mivelhogy „a bizalom szintje alacsony a két közösség között”. Az ég pedig kék, a fű meg zöld.

Ez egy hiánypótló esemény, melyet egyrészt azok számára szerveztek, akik RMDSZ-struktúrákban dolgoznak, de új embereknek is lehetőséget akartak teremteni – mondta ugyanott Oltean Csongor, a MIÉRT (Magyar Ifjúsági Értekezlet) elnöke. „Kettős célja van egy ilyen rendezvénynek: hogy a fiatalok próbáljanak meg beleszólni a közéleti kérdésekbe, és hogy minél több embert bevonjanak a folyamatba” – tette hozzá, és elmondta azt is, hogy több szakmából is érkeztek fiatalok az Erdélyi Politikai Iskolába, s az ifjúsági szervezetek, valamint az RMDSZ is szívesen várja az új jelentkezőket.

Tekintve, hogy például Vásárhelyen nemrég mézes lasszóval kellett RMDSZ-alelnököket fogni, nem biztos, hogy hatalmas túljelentkezés lesz…

A moldvai részeg kóborparaszt és az RMDSZ. Kórházba szállították azt a Vaslui megyei férfit, akire egy londoni ház kertjében találtak rá, ahol részegen és összeverve sziesztázott. A férfi a nyugat-londoni Whipps Cross kórházban, miután magához tért, elmondta, hogy fogalma sincs róla, hogyan jutott ki Nagy-Britanniába. Mihai Danciunak hívják (a nevére szerencsére még emlékezett), és egy Angliában dolgozó román asszisztensnő segített neki, hogy egyáltalán kommunikálni tudjon az ispotály személyzetével.

Az Albești nevű faluból származó pacák falustársai szerint Mihai két hete egyik falubéli barátjával együtt indult el Angliába. Az egyik paraszt elmondta: nincs meglepve, hogy ilyen helyzetbe került, mert bár fiatalkorában rendes ember volt, amióta rákapott az italra, rendszeresen követ el olyan dolgokat, amelyekre később már nem emlékszik.

Ezek szerint Mihai konyé olyan, mint az RMDSZ-csúcspolitikusok: többségük fiatalkorában rendes ember volt, de mióta az RMDSZ-ben politizálnak, rendszeresen követnek el olyan dolgokat, amelyekre később már nem emlékeznek, vagy… legalábbis nem szívesen.

Share Button
Ennyien olvasták: 1216

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.